Σπαγγέτι με κρεμμύδι και μπέϊκον

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή

ΥΛΙΚΑ

  • 80 γρ. κεφαλοτύρι
  • 1500 γρ. νερό
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 45 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
  • 250 γρ. μπέϊκον, σε μικρούς κύβους
  • 1 κλωνάρι φρέσκο φασκόμηλο (μόνο τα φύλλα) ή 1/2 κ.γλ αποξηραμμένο φασκόμηλο
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

βαθουλή πιατέλα για μακαρονάδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 80 γρ. κεφαλοτύρι και κόψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 1500 γρ. νερό και βράστε 14 λεπτά/100°C/ ταχύτητα 1.

Βήμα 3

Προσθέστε 5 γρ. ελαιόλαδο, 500 γρ. σπαγγέτι από το άνοιγμα της μεζούρας και μαγειρέψτε, χωρίς τη μεζούρα για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1 ή μέχρι να γίνουν al dente.

Βήμα 4

Σουρώστε τα σπαγγέτι με το Varoma, κλείστε με το καπάκι του και αφήστε στην άκρη να στραγγίσουν μέχρι να φτιάξετε τη σάλτσα. Αδειάστε το νερό από τον κάδο και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας.

Βήμα 5

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. κόκκινο κρεμμύδι κομμένο στα 4, τα υπόλοιπα 40 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 6

Προσθέστε 250 γρ. μπέικον σε μικρούς κύβους, τα φύλλα από 1 κλωνάρι φασκόμηλο, 1/2 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και σοτάρετε 8 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Προς το τέλος του χρόνου, μεταφέρετε τα σπαγγέτι που έχετε αφήσει στην άκρη σε μια πιατέλα για μακαρονάδες

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι