Κ. Καδής: Η Κυβέρνηση δίπλα στους αγρότες των πληγεισών περιοχών, θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν

Η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στους αγρότες των περιοχών που πλήγηκαν από την καταστροφική, φονική πυρκαγιά της ορεινής Λάρνακας, διαβεβαίωσε ο υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, προσθέτοντας πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να έχουν όλη τη στήριξη και να συνεχίσουν να δουλεύουν όπως εργάζονταν πριν από την πυρκαγιά».

Σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια περιοδείας του στις πληγείσες περιοχές της ορεινής Λάρνακας ο υπουργός ανέφερε πως «είναι αποκαρδιωτική η εικόνα που συναντά κανείς, περιοδεύοντας στις περιοχές της καταστροφικής πυρκαγιάς. Είμαστε εδώ για να δούμε ιδίοις όμμασι τις ζημιές που έχουν υποστεί οι αγρότες μας και να τους στείλουμε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι δίπλα τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι ντομάτες της Οδού, τα μανταρίνια του Αρακαπά… Η άλλη όψη των καταστροφών

Σημείωσε πως «έχουμε δώσει οδηγίες και βρίσκονται ήδη στη περιοχή κλιμάκια του Υπουργείου Γεωργίας και καταγράφουν τις ζημιές με στόχο αύριο να έχουμε στο Υπουργικό Συμβούλιο συγκεκριμένη πρόταση ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα αποζημιωθούν οι αγρότες μας. Οι ρυθμοί με τους οποίους θα στηριχθούν θα είναι γρήγοροι, ούτως ώστε να μην υπάρξει κενό ή αδράνεια και πιστεύω ότι με τη στήριξη της Πολιτείας οι αγρότες θα παραμείνουν στο χώρο τους».

Ο κ. Καδής ανέφερε ακόμα ότι «αυτό που θέλουμε ως Υπουργείο Γεωργίας είναι να δραστηριοποιηθούν και να παραμείνουν βιώσιμοι οι αγρότες μας από μικρές ηλικίες, νέοι άνθρωποι και θα τους στηρίξουμε για να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που άρχισαν να κάνουν με μεγάλη επιτυχία. Ένας από τους λόγους που θέλουμε οι αγρότες να δραστηριοποιηθούν και να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται είναι ότι και η αγροτική δραστηριότητα είναι αυτή που περιορίζει και τις πυρκαγιές».

Μέσα από αυτή τη περιοδεία, είπε ο Υπουργός «βλέπουμε ότι εάν συγκρατήθηκε  κάπου η πύρινη λαίλαπα είναι εκεί όπου υπήρχε ανθρώπινη δραστηριότητα, εκεί όπου υπήρχαν καλλιέργειες, εκεί που υπήρχε νερό».

Ο Κώστας Καδής έστειλε το μήνυμα «πως η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στους αγρότες της περιοχής» και είπε πως κατά τη διάρκεια της περιοδείας του «θα μιλήσουμε με τους ανθρώπους που έχουν πληγεί σε όλη τη έκταση που έχει επηρεαστεί και τους διαβεβαιώνω πως θα είμαστε δίπλα τους».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός είπε πως «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να έχουν όλη τη στήριξη και να συνεχίσουν να δουλεύουν όπως δούλευαν πριν από την πυρκαγιά».

Ερωτηθείς για το κόστος των ζημιών που προκλήθηκαν από την καταστροφική, φονική πυρκαγιά, ο κ. Καδής απάντησε πως «είναι πρόωρο να αναφερθεί οτιδήποτε γιατί σήμερα βρίσκονται τα κλιμάκια του Υπουργείου Γεωργίας στην περιοχή και αυτό το στοιχείο θα το έχουμε ενδεχομένως μέσα στις επόμενες μέρες».

Πηγή: KYΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Δεύτε λάβετε φως»-Λαμπρή η τελετή αφής στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα
ΒΙΝΤΕΟ: Το σπάσιμο των μπότηδων έφερε την Πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα
Έρευνες για τα αίτια θανάτου του άτυχου 56χρονου εκπαιδευτή αλόγων-Στην αναμονή για τη νεκροτομή
Φτάνει το απόγευμα στην Κύπρο το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα
ΒΙΝΤΕΟ: Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Χίο από τον «ιπτάμενο» ιερέα
Νύχτα επεισοδίων σε ελέγχους για λαμπρατζιές-Μολότοφ, πέτρες και κροτίδες
Πάνω από 50 περιστατικά με λαμπρατζιές σε ένα 24ωρο-Ξέφυγε η κατάσταση στη Λάρνακα
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες με την Πρώτη Ανάσταση
Επεισόδια με είκοσι νεαρούς στη Λάρνακα-Πέταξαν κροτίδες εναντίον περιπολικού, συνελήφθησαν τρεις
ΒΙΝΤΕΟ: Έγινε η πρώτη Ανάσταση με το έθιμο του «σεισμού» στη Ζάκυνθο