Την ανάπτυξη του Δασικού Πάρκου Ακάμα, συζήτησαν ΚΟΚ, ΔΑΖ και υπουργός Γεωργίας

Συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Καδή, σχετικά με το θέμα της ανάπτυξης εντός του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα, της ανάπτυξης στις παρυφές του Δασικού Πάρκου, καθώς και τους κανονισμούς που θα γίνουν με βάση το νόμο για την ευημερία των ζώων, είχε η Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγιού και Διατήρησης Άγριας Ζωής (ΚΟΚ & ΔΑΖ ).

 Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΚ & ΔΑΖ, ο Υπουργός άκουσε με προσοχή τις θέσεις της Ομοσπονδίας και διαβεβαίωσε ότι το κυνήγι και καθώς και τα εκπαιδευτικά των σκύλων δεν θα επηρεαστούν και ότι οι κυνηγοί για την άσκηση του κυνηγίου δεν θα καταβάλλουν οποιοδήποτε αντίτιμο για είσοδο τους στο πάρκο. 

Σε σχέση  με τους κανονισμούς για τη κατασκευή των κλουβιών των σκύλων, η ΚΟΚ & ΔΑΖ αναφέρει πως «ανέδειξε τις πολλές ασάφειες που υπήρχαν στους κανονισμούς και τεκμηρίωσε τις σοβαρές διαφωνίες που είχε σχετικά με μερικά σημεία των κανονισμών».

Προσθέτει ότι από την συζήτηση διαφάνηκε η κοινή θέση Υπουργείου και της Ομοσπονδίας ότι «οι σκύλοι πρέπει να διαμένουν σε συνθήκες που τους παρέχουν ασφάλεια και προστασία, συνθήκες που προάγουν την ευημερία των ζώων».

Αναφορικά με τις διαφωνίες, η ΚΟΚ & ΔΑΖ αναφέρει ότι αποφασίστηκε νέα συνάντηση της ομοσπονδίας με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες ώστε να γίνει εκ νέου συζήτηση και μελέτη.

Η ΚΟΚ & ΔΑΖ αναφέρει επίσης ότι «παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού για μη επηρεασμό της άσκησης του κυνηγίου στην περιοχή του Ακάμα διατηρεί τις επιφυλάξεις της καθώς στην συνάντηση αυτή, όπως και σε προηγούμενες, έχει παρατηρηθεί αλλαγή στους σχεδιασμούς και από όσα είχαν προηγουμένως συμφωνηθεί».

«Έγνοια μας δεν είναι μόνο η διατήρηση του κυνηγίου στην περιοχή του Ακάμα, έγνοια και κύριο μέλημα μας είναι ο σχεδιασμός που θα γίνει να εξασφαλίζει την διατήρηση της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής και να εξανεμίζει τους κινδύνους που σε βάθος χρόνου πιθανό να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην περιοχή», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Κατακρεούργησε τη μητέρα του γιατί του είπε πως δεν εργάζεται ο 21χρονος-Έβγαλε βόλτα τα σκυλιά μετά τη δολοφονία
Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες
Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελλάδα-Αισθητός και στην Κύπρο, προειδοποίηση για τσουνάμι
Παραδόθηκε στις φλόγες όχημα 27χρονου
Ντρίμπλαραν τα μέτρα της Αστυνομίας στον Πριέτο οι εμπρηστές, δεν στάθηκαν εμπόδιο στους δράστες οι περιπολίες
Νέα τροπή στην υπόθεση θανάτωσης καγκουρό έδωσε η νεκροτομή-Πιθανόν να μεγαλώσει ο κύκλος των εμπλεκόμενων
Έρχεται από την εξωτερική για την προεδρία της ΕΔΕΚ ο Διομήδους-Πυρά κατά των συμφωνηθέντων για κοινό υποψήφιο
Βαφτίζουν Airbnb πρώτες κατοικίες και επωφελούνται του ΦΠΑ-Αυξάνονται τα καταλύματα, γεμίζει η βαλίτσα των προβλημάτων
Άργησε να κυλήσει το νερό στον μύλο και δεν αποκλείονται αποκοπές-Μεγάλο crash test η ζήτηση του καλοκαιριού
Ανεξάρτητους ποινικούς κατήγορους ζητά από Εισαγγελέα η οικογένεια του Θανάση-Δείχνει τις νέες μαρτυρίες και τα ποινικά Σταυριανού