Σόδα με καρπούζι

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή

ΥΛΙΚΑ
  • 1 καρπούζι οβάλ, περίπου 6500 γρ.
  • 600 γρ. ανθρακούχο νερό
  • λίγα παγάκια για το σερβίρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • 20 ποτήρια 200ml το καθένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Κόψτε το πάνω 1 /3 μέρος του καρπουζιού ώστε να έχετε μια κούπα. Καθαρίστε το κάτω μέρος του καρπουζιού για να κάθεται καλά. Αφαιρέστε την ψύχα του καρπουζιού, αφαιρέστε τα κουκούτσια και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο τη μισή ποσότητα ψύχας καρπουζιού (περίπου 1600 γρ.) και πολτοποιήστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μισό της ψύχας καρπουζιού. Μεταφέρετε το χυμό καρπούζι στην κούπα από καρπούζι, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα να παγώσει.

Βήμα 3

Προσθέστε στην κούπα με το χυμό καρπουζιού 600 γρ. ανρθακούχο νερό, λίγα παγάκια και σερβίρετε αμέσως.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι