Εικόνες καταστροφής στην Οδού-«Δεν μπορούν να επιστρέψουν οι κάτοικοι» (pics)

Το πρώτο φως της ημέρας, αποκάλυψε το μέγεθος της τεράστιας καταστροφής στο χωριό Οδού, που θρηνεί 4 νεκρούς από τον πύρινο εφιάλτη. 4 Αιγύπτιους εργάτες που ήρθαν στη χώρα μας για μια καλύτερη ζωή. 

Οι εικόνες από την περιοχή είναι αποκαρδιωτικές, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν ασυνεννοησία μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών.

Τεράστιες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης και δάσος, να έχουν γίνει στάχτη. Ευτυχώς, σώθηκαν οι κατοικίες στον πυρήνα του χωριού, με κάποιες στα βουνά να έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός.

 

Ο REPORTER κατέγραψε εικόνες από τη μεγάλη καταστροφή στο μικρό χωριό της ορεινής Λάρνακας.

 

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς στην περιοχή, με όλες οι προσπάθειες αυτή τη στιγμή, επικεντρώνονται στις προσπάθειες για επιστροφή των κατοίκων

«Είναι χάλια μαύρα η κατάσταση, είναι μεγάλη η καταστροφή», ανέφερε στον REPORTER Μενέλαος Φιλίππου, κοινοτάρχης της Οδού.

Οι ζημιές στο χωριό είναι ανυπολόγιστες. Από τη φωτιά χάθηκαν οι κόποι πολλών γεωργών με τους κατοίκους να μην μπορούν να επιστρέψουν.

«Οι κάτοικοι δεν μπορούν να επιστρέψουν, δεν έχει νερό και ρεύμα. Είναι άλλοι σε ξενοδοχεία και άλλοι σε σπίτια. Θέλουμε να ξέρουμε τι θα γίνει. Γλιτώσαμε αρκετά σπίτια, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε μέσα. Οι ζημιές που έκανε η φωτιά μας πήρε 100 χρόνια πίσω, δεν έμειναν διατρήσεις, δεν έμειναν φυτείες. Κάηκαν σπίτια, εργοστάσια… Δεν ξαναείδαμε κάτι τέτοιο. Κάηκαν δύο σπίτια, ένα εξοχικό, δύο εργοστάσια, ένα μελισσοκομείο. Κάηκαν τρακτέρ, αυτοκίνητα… Υπολογίζω ότι κάηκαν πάνω από 3 χιλιάδες δέντρα και πάνω από 200 χιλιάδες ρίζες τομάτες».

 

 

 

 

Σοβαρότατες καταγγελίες για ασυνεννοησία υπηρεσιών

Οι κάτοικοι, έχουν σφοδρά παράπονα από το πλάνο Πυρόσβεσης και καταγγέλλουν ασυνεννοησία μεταξύ Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Τμήματος Δασών.

«Υπήρχε τεράστια καθυστέρηση, όταν έφτασαν οι πυροσβέστες έδωσαν τα πάντα και οι εθελοντές το ίδιο. Το θέμα είναι στην ηγεσία της Πυροσβεστικής και του Τμήματος Δασών. Υπήρχε μία μεγάλη ασυνεννοησία μεταξύ τους. Για να καταλάβετε τους έπαιρνα τηλέφωνο και φώναζα ότι κρούζει το χωρκόν και ελέαν μου στην Πυροσβεστική ότι εν ευθύνη του Τμήματος Δασών. Μιλούμε για τεράστια λάθη. Δεν φταιν οι απλοί Πυροσβέστες. Είναι θέμα ηγεσίας».   

 

  

  

  

  

 

 

  

 

 

 

 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Στις φλόγες όχημα σε περιοχή στον Αρχάγγελο
Σε 46χρονο ανήκει η απανθρακωμένη σορός που εντοπίστηκε σε διαμέρισμα μετά από πυρκαγιά
Αγγίζει Αρχηγό και ηγεσία η έρευνα για τα επεισόδια-Οδηγίες Προκοπίου σε Υπαρχηγό
Τρίτη κατά αναλογία στις αφίξεις μεταναστών στην ΕΕ η Κύπρος
Αυτά είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τη βία στα γήπεδα
Καταδίκη για παράνομη κτηματομεσιτεία-Καταχωρήθηκαν 460 ποινικές υποθέσεις το 2022
Απαντά στις κατηγορίες της ΑΣΔΥΚ η ΑΑΔΙΠΑ στη σκιά των επεισοδίων
Πτώσεις δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων-Ζημιές σε όχημα στη Λευκωσία
Ένοχος για ανθρωποκτονία ο 45χρονος που παρέσυρε στον θάνατο την άτυχη Ανδρούλα
Ώρες αγωνίας για την Μαρία και τον Άγγελο-Απουσιάζουν από το χώρο διαμονής τους (pics)