Εικόνες καταστροφής στην Οδού-«Δεν μπορούν να επιστρέψουν οι κάτοικοι» (pics)

Το πρώτο φως της ημέρας, αποκάλυψε το μέγεθος της τεράστιας καταστροφής στο χωριό Οδού, που θρηνεί 4 νεκρούς από τον πύρινο εφιάλτη. 4 Αιγύπτιους εργάτες που ήρθαν στη χώρα μας για μια καλύτερη ζωή. 

Οι εικόνες από την περιοχή είναι αποκαρδιωτικές, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν ασυνεννοησία μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών.

Τεράστιες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης και δάσος, να έχουν γίνει στάχτη. Ευτυχώς, σώθηκαν οι κατοικίες στον πυρήνα του χωριού, με κάποιες στα βουνά να έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός.

 

Ο REPORTER κατέγραψε εικόνες από τη μεγάλη καταστροφή στο μικρό χωριό της ορεινής Λάρνακας.

 

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς στην περιοχή, με όλες οι προσπάθειες αυτή τη στιγμή, επικεντρώνονται στις προσπάθειες για επιστροφή των κατοίκων

«Είναι χάλια μαύρα η κατάσταση, είναι μεγάλη η καταστροφή», ανέφερε στον REPORTER Μενέλαος Φιλίππου, κοινοτάρχης της Οδού.

Οι ζημιές στο χωριό είναι ανυπολόγιστες. Από τη φωτιά χάθηκαν οι κόποι πολλών γεωργών με τους κατοίκους να μην μπορούν να επιστρέψουν.

«Οι κάτοικοι δεν μπορούν να επιστρέψουν, δεν έχει νερό και ρεύμα. Είναι άλλοι σε ξενοδοχεία και άλλοι σε σπίτια. Θέλουμε να ξέρουμε τι θα γίνει. Γλιτώσαμε αρκετά σπίτια, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε μέσα. Οι ζημιές που έκανε η φωτιά μας πήρε 100 χρόνια πίσω, δεν έμειναν διατρήσεις, δεν έμειναν φυτείες. Κάηκαν σπίτια, εργοστάσια… Δεν ξαναείδαμε κάτι τέτοιο. Κάηκαν δύο σπίτια, ένα εξοχικό, δύο εργοστάσια, ένα μελισσοκομείο. Κάηκαν τρακτέρ, αυτοκίνητα… Υπολογίζω ότι κάηκαν πάνω από 3 χιλιάδες δέντρα και πάνω από 200 χιλιάδες ρίζες τομάτες».

 

 

 

 

Σοβαρότατες καταγγελίες για ασυνεννοησία υπηρεσιών

Οι κάτοικοι, έχουν σφοδρά παράπονα από το πλάνο Πυρόσβεσης και καταγγέλλουν ασυνεννοησία μεταξύ Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Τμήματος Δασών.

«Υπήρχε τεράστια καθυστέρηση, όταν έφτασαν οι πυροσβέστες έδωσαν τα πάντα και οι εθελοντές το ίδιο. Το θέμα είναι στην ηγεσία της Πυροσβεστικής και του Τμήματος Δασών. Υπήρχε μία μεγάλη ασυνεννοησία μεταξύ τους. Για να καταλάβετε τους έπαιρνα τηλέφωνο και φώναζα ότι κρούζει το χωρκόν και ελέαν μου στην Πυροσβεστική ότι εν ευθύνη του Τμήματος Δασών. Μιλούμε για τεράστια λάθη. Δεν φταιν οι απλοί Πυροσβέστες. Είναι θέμα ηγεσίας».   

 

  

  

  

  

 

 

  

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Αντιμέτωποι με σκύλους που βρίσκονταν σε άθλιες συνθήκες βρέθηκαν εθελοντές στη Λεμεσό (pics)
Τετράχρονο κοριτσάκι τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στην Πάφο-Μεταφέρθηκε στο Μακάρειο
Μπήκε λουκέτο στον παράνομο βρεφοκομικό σταθμό στη Λάρνακα μετά την καταγγελία για κακοποίηση μωρού
Εκατοντάδες Labubu μαϊμού κατάσχεσε το Τμήμα Τελωνείων
Καταζητείται 37χρονος για υπόθεση κλοπής στην Αγία Νάπα
Καταγγελία στην Αστυνομία για κακοποίηση βρέφους σε σταθμό στη Λάρνακα
Ποινή φυλάκισης έξι ετών σε 30χρονο για εμπρησμό κατοικίας
Με παραπομπή στο πόρισμα Πολυβίου οι ευθύνες στους υπουργούς Αναστασιάδη για ΤΑΚΑΤΑ-«Η πολιτική ευθύνη δεν αφορά το γάτζωμα σε μια καρέκλα»
Τριανταπεντάχρονος δάγκωσε αστυνομικό στη Λεμεσό-Συνελήφθη μετά από καταδίωξη
Αδειάζει πρώην Γενικούς Διευθυντές, Διεύθυνση ΗΜΥ και Αστυνομία το πόρισμα για ΤΑΚΑΤΑ-«Αμέλεια και/ή αδιαφορία»