Κις χωρίς ζύμη

Μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή

ΥΛΙΚΑ
  • 80 γρ. τυρί τσένταρ ή ένταμ, σε κομμάτια 3 εκ.
  • 30 γρ. φέτα, σε κομμάτια (προαιρετικά)
  • 100 γρ. χαμ, σε κομμάτια 3 εκ.
  • 2 καρότα, καθαρισμένα, κομμένα στα 3
  • 3 αυγά
  • 500 γρ. γάλα
  • 120 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. μανιταράκια, κομμένα σε φέτες (προαιρετικά)

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • πυρίμαχο σκεύος (22 x 32 εκ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Βουτυρώστε ένα πυρίμαχο δοχείο (22 x 32 εκ.), και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 80 γρ. τυρί σε κομμάτια 3 εκ. και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρτε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 30 γρ. φέτα σε κομμάτια και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.5. Μεταφέρτε στο μπολ με το αλεσμένο τυρί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 4

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. χαμ και αλέστε 2 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 4,5. Μεταφέρετε στο μπολ με τα αλεσμένα τυριά και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 5

Βάλτε στον κάδο 2 καρότα κομμένα στα 3 και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 6

Προσθέστε 3 αυγά, 500 γρ. γάλα, 120 γρ. αλεύρι και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.

Βήμα 7

Προσθέστε τα αλεσμένα τυριά και χαμ που έχετε αφήσει στην άκρη, 100 γρ. μανιταράκια και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 3.

Βήμα 8

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος (22 x 32 εκ.) και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 200°C για 30-40 λεπτά.

Βήμα 9

Αφήστε στην άκρη να κρυώσει για 10-15 λεπτά και κόψτε σε 12 κομμάτια

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι