Mερική ανάκληση προσωπικού και στην Αστυνομία-Ενεργοποιούνται τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Μερική ανάκληση μελών της Αστυνομίας σε Λεμεσό και Λάρνακα, έγινε σήμερα λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται ανεξέλεγκτα σε Επταγώνια και Διερώνα της επαρχίας Λεμεσού αλλά και σε Ορά και Μελίνη της ορεινής Λάρνακας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου «λόγω της εξάπλωσης των πυρκαγιών σε περιοχές τόσο της Λεμεσού όσο και της ορεινής Λάρνακας, έγινε μερική ανάκληση προσωπικού στις δύο επαρχίες. Η Αστυνομία βρίσκεται σε αρκετά σημεία των Κοινοτήτων στις οποίες έφτασε η πυρκαγιά και προσπαθούν να βοηθήσουν τον κόσμο να εκκενώσει τα σπίτια του».

Πρόσθεσε ότι «οι αστυνομικοί παρέχουν επίσης οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζεται στους δρόμους που οδηγούν προς τις περιοχές των πυρκαγιών» ωστόσο «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη λόγω και των σφοδρών ανέμων που πνέουν στις συγκεκριμένες περιοχές». 

Ανέφερε ακόμα ότι «σε προσπάθεια μελών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να μεταβούν σε συγκεκριμένη περιοχή για να βοηθήσουν κόσμο, λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, είχαν εγκλωβιστεί, αλλά ευτυχώς το πρόβλημα ξεπεράστηκε και κατάφεραν να φύγουν και να γλυτώσουν». , ωστόσο το πρόβλημα ξεπεράστηκε και ο κίνδυνος αποφεύχθηκε».

Ερωτηθείς για τις φωτιές που ξεσπούν τις τελευταίες μέρες σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, ο κ. Ανδρέου απάντησε πως «από τις εξετάσεις που έχουν γίνει διαπιστώθηκε ότι κάποιες από αυτές τις πυρκαγιές τέθηκαν κακόβουλα. Ηδη στην επαρχία Πάφου στην περιοχή όπου σημειώθηκε φωτιά στις 30 Ιουνίου έχουν ήδη συλληφθεί από χθες δύο άτομα ηλικίας 18 και 22 ετών τα οποία σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου το οποίο διέταξε την πενθήμερη προσωποκράτηση τους. Επίσης το απόγευμα συνελήφθη και τρίτο ανήλικο πρόσωπο, ως ύποπτο για την συγκεκριμένη πυρκαγιά».

Ακόμα «πολίτης έδωσε το απόγευμα μια πολύ σημαντική πληροφορία αναφορικά με την φωτιά που ξέσπασε σήμερα σε περιοχή της Λεμεσού κοντά στο Μόντε Καπούτο, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ένα άτομο ηλικίας 25 ετών. Από έρευνες της Αστυνομίας στο όχημα του εντοπίστηκαν δύο μπετόνια, τα οποία φαίνεται να είχαν εύφλεκτη ύλη και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του».

Ο Χρίστος Ανδρέου σημείωσε επίσης πως «ζητούμε τη βοήθεια του κόσμου σε περίπτωση που κατέχει οποιαδήποτε πληροφορία για οποιοδήποτε πρόσωπο που προβαίνει σε τέτοιου είδους ενέργειες, να ενημερώνει αμέσως την Αστυνομία».

Ενεργοποιούνται τηλέφωνα επικοινωνίας

Στο μεταξύ σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, στις εγκαταστάσεις της ΕΜΑΚ λειτουργεί Κέντρο Επιχειρήσεων και καλείται το κοινό ΜΟΝΟ σε περιπτώσεις ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ που αφορούν είτε οδηγίες για αποφυγή των σημείων της πυρκαγιάς, είτε για πληροφορίες που αφορούν τυχόν εγκλωβισμένα πρόσωπα, να επικοινωνεί με τα τηλ 24804373 - 24804374 τα οποία χειρίζεται η Αστυνομία.

Επίσης, προτρέπεται το κοινό να αποφεύγει τους δρόμους Οδού - Μελίνης, Λεύκαρα - Βαβατσινιάς, Παρεκκλησιάς - Κελλάκι, Ακρούντας - Διερώνας , Χοιροκοιτίας - Βάβλας, Φαρμακά - Οδού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η AstraZeneca παραδέχθηκε ότι το εμβόλιο κατά της Covid θα μπορούσε να προκαλέσει σπάνιες θρομβώσεις
Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος υπέρ της δημιουργίας θέσης Επιτρόπου Άμυνας της ΕΕ
Η έκκληση του Δήμου Στροβόλου στο κοινό να μην συμμετέχει στις λαμπρατζιές
Έρχιουρμαν: Η ομοσπονδία και όχι η «επιτροπή» θα λύσει το περιουσιακό πρόβλημα
Νεκρό ένα 13χρονο αγόρι, σοβαρά τραυματίες δύο αστυνομικοί από την επίθεση με σπαθί κατάνα στο Λονδίνο
Αρχίζουν να γράφουν οι κάμερες στα δυο σημεία που τοποθετήθηκαν στο Στρόβολο
Τρίχρονο κοριτσάκι στις ΗΠΑ πίστευε ότι υπήρχαν τέρατα στο δωμάτιό της-Τελικά ήταν... 60.000 μέλισσες
Σε εφαρμογή από 1η Μαρτίου το Lobbying υπενθυμίζει η Αρχή κατά της Διαφθοράς
Έτσι λειτουργούν τα έξυπνα τηλεκατευθυνόμενα σωσίβια με εμβέλεια 800 μέτρα
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η 24χρονη Έλλη Στυλιανού στη Βρετανία