Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές λόγω της πυρκαγιάς-Εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο

Επί ποδός, από το μεσημέρι, βρίσκεται η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, αφού αρκετές περιοχές, σε Λάρνακα και Λεμεσό έμειναν χωρίς ρεύμα, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Έρχεται αεροσκάφος και από την Ιταλία για να ριχθεί στη μάχη πυρόσβεσης

Όπως ανέφερε στον REPORTER η εκπρόσωπος τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, τα συνεργία της Αρχής Ηλεκτρισμού, βρίσκονται στην περιοχή από την αρχή, ωστόσο δεν μπορούσαν να επέμβουν, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, μετά από τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Μάλιστα, στην περιοχή έχει στηθεί και κέντρο συντονισμού, παράλληλα με το κέντρο συντονισμού της Πυροσβεστικής και Πολιτικής Άμυνας.

«Έχουμε αναβάλει όλες τις προγραμματισμένες ενέργειες μας και όλα τα συνεργία θα μεταβούν στο σημείο. Επίσης, γίνονται προσπάθειες να ηλεκτροδοτηθούν οι υδραντλίες που βρίσκονται στην γύρω περιοχή, για να διευκολυνθούν Πυροσβεστική και Πολιτική Άμυνα, για να αντλούν νερό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς».

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, φαίνεται ότι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στο δίκτυο της ΑΗΚ είναι εκτεταμένες, αφού έχουν καεί μεγάλος αριθμός πασσάλων, ενώ έχει πληγεί το δίκτυο χαμηλής και μέσης τάσης. «Από την στιγμή που έχουν καταστραφεί πάσσαλοι, πρέπει να στηθεί ξανά το δίκτυο. Είμαστε εκεί και ζητούμε υπομονή».

Προτεραιότητα της ΑΗΚ, ξεκαθάρισε η κα. Παπαδοπούλου είναι να στηθεί ο κορμός του δικτύου και να τροφοδοτηθούν ξανά οι κοινότητες, όταν είναι εφικτό.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες στον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισαν οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας (pic)
Παρίστανε τον πελάτη σε φούρνο στη Λευκωσία, έσπρωξε την υπάλληλο και έφυγε με τις εισπράξεις
Κόλαση πυρός στην Εύβοια-Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά (vids&pics)
Κυνηγούν τον... κανένα για να κερδίσουν τους πολίτες τα κόμματα-Πλήρης η απογοήτευση της κοινωνίας
Οι προεκτάσεις από το χαστούκι του ΕΔΑΔ, το ζήτημα του ανέλεγκτου του Εισαγγελέα και η πολιτική ευθύνη
Με ίσες αποστάσεις και αόριστες συστάσεις τα προσχέδια των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο
Υπό πίεση η Δικαιοσύνη... Παρενέργειες λόγω Βαρωσιώτου και ΕΔΑΔ, νομικά σφάλματα με διαφορετικό απόηχο
Η Χαμάς απάντησε θετικά στην πρόταση ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός 60 ημερών, με ανταλλαγή ομήρων
Ελεύθερος με όρους εκζητούμενος 38χρονος από την Ιορδανία
Σε αστυνομικούς σταθμούς οι έξι ανήλικοι για τα επεισόδια σε δομή-Αναζητούν χώρους διαμονής οι ΥΚΕ