Ρύζι με χρυσόμηλα και αμύγδαλα
06:45 - 29 Ιουλίου 2021
Μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 150 γρ. παστά χρυσόμηλα, σε λωρίδες
- 300 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
- 1000 γρ. νερό
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γλ. αλεσμένο κύμινο
- 2 κ.γλ. αποξηραμμένο κόλιανδρο
- ½ κ.γλ. αλάτι
- 1/3 κ.γλ. μαύρο πιπέρι
- 100 γρ. αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
μπολ
βαθουλή πιατέλα σερβιρίσματο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε ένα μπολ στο καπάκι του κάδου, ζυγίστε μέσα 100 γρ. χυμό πορτοκαλιού, 150 γρ. παστά χρυσόμηλα και αφήστε στην άκρη να μουλιάσουν.
Βήμα 2
Βάλτε το καλαθάκι στο καπάκι του κάδου, ζυγίστε μέσα 300 γρ. ρύζι μπασμάτι και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο 150 γρ. κρεμμύδι και κόψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Προσθέστε στο καλαθάκι με το ρύζι και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 4
Βάλτε στον κάδο 1000 γρ. νερό, τοποθετήστε το καλαθάκι με το ρύζι και κρεμμύδι στη θέση του και μαγειρέψτε 20 λεπτά/100°C/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε μια πιατέλα και αφήστε στην άκρη. Αδειάστε τον κάδο.
Βήμα 5
Βάλτε στον κάδο 50 γρ. ελαιόλαδο, 1/2 κουταλάκι κύμινο, 2 κουταλάκια κόλιανδρο, 1/2 κουταλάκι αλάτι, 1/3 κουταλάκι πιπέρι, αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4 και περιχύστε πάνω από το ρύζι.
Βήμα 6
Προσθέστε τα μουλιασμένα χρυσόμηλα στο χυμό πορτοκαλιού, ανακατέψτε ελαφρά, καλύψτε και αφήστε στην άκρη να κρυώσει και να απορροφηθούν τα υγρά. Γαρνίρετε με 100 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα φιλέ, 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρετε.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές