Περιμένουν απάντηση από ΗΠΑ και στέλνουν στο εδώλιο το Γιαννάκη

Σε στάση αναμονής βρίσκονται οι ανακριτές που διερευνούν την υπόθεση του τέως Επιτρόπου Εθελοντισμού, Γιαννάκη Γιαννάκη, ο οποίος βρίσκεται υπό διερεύνηση για το ενδεχόμενο πλαστογραφίας του απολυτηρίου Λυκείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έρευνα κατά Γιαννάκη για πλαστό απολυτήριο και πτυχίο- Αριθμός 19, ολογράφως thirteen (pic)

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες του ΤΑΕ Αρχηγείου βρίσκονται στο τέλος τους, ωστόσο αυτό που εκκρεμεί είναι η απάντηση από το «San Diego State University» των ΗΠΑ αναφορικά με το πτυχίο του πολιτικού μηχανικού, που προσυπογράφεται από τέσσερα πρόσωπα, που κατέχει ο κ. Γιαννάκη, ώστε να διαπιστωθεί η γνησιότητα του.

Σε περίπτωση που δεν προκύπτουν νέα αδικήματα για διερεύνηση, τότε η υπόθεση θα οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου, καθώς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται να προκύπτουν ποινικά αδικήματα, για τα οποία ο πρώην Επίτροπος Εθελοντισμού, αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή που διαπιστωθεί ότι όντως το πτυχίο του είναι πλαστό, τότε η Αστυνομία θα χρειαστεί να προβεί σε περαιτέρω έρευνες, ώστε να διαπιστωθεί με ποιο τρόπο το εξασφάλισε, ενώ τα αδικήματα σε βάρος του θα αυξηθούν.  

Πάντως, ο Γιαννάκη Γιαννάκη, κατά την ανάκριση του, τήρησε το δικαίωμα της σιωπής και δεν απάντησε στις ερωτήσεις των ανακριτών.

Στα πλαίσια των ερευνών, από την οικία και το γραφείο του, παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια και έγγραφα για εξετάσεις, ενώ οι έρευνες επεκτάθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας και τον Οργανισμό Νεολαίας, όπου το 1996 προσλήφθηκε ο κ. Γιαννάκη.

Παρότι το απολυτήριο είδε το φως της δημοσιότητας και φαίνεται ότι οι αριθμοί ήταν αλλοιωμένοι, σε σχέση με τον αριθμό που αναγραφόταν ολογράφως δίπλα από αυτούς, εντούτοις εξετάστηκαν από γραφολόγους της Αστυνομίας.  

Υπενθυμίζεται πως τον Γιαννάκη Γιαννάκη «έκαψε» ο Γενικός Ελεγκτής, ο οποίος κατήγγειλε στην Αστυνομία τον πρώην Επίτροπο, πως δεν κατέχει πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών, παραθέτοντας μάλιστα το αυθεντικό απολυτήριο, συγκρίνοντάς το με το πλαστό, με τη διαφορά στους βαθμούς να είναι οφθαλμοφανής. Μάλιστα, ο γενικός βαθμός του απολυτηρίου είναι τροποποιημένος με το χέρι, αριθμητικά και ολογράφως και δεν συνάδει με τον πραγματικό γενικό βαθμό.

Για παράδειγμα στα μαθήματα των Νέων Ελληνικών, Φυσική και Αγγλικά, ενώ ολογράφως οι βαθμοί που αναγράφονται είναι «Thirteen» και αριθμητικά οι αριθμοί από 13 έχουν αλλοιωθεί και έγιναν 19 και στα τρία μαθήματα. Επίσης στα μαθηματικά το 10 έγινε 17 και στα γαλλικά το 11 έγινε 19. Από τους δώδεκα βαθμούς φαίνεται να αλλοιώθηκαν οι οκτώ.  

 

Δειτε Επισης

Υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ ο Παύλος Αναστασίου
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Ν. Υπηρεσία για καταδίκη Ουγγαρέζων: Πρώτη υπόθεση που κρίθηκε με βάση άρθρο 303Α του Ποινικά Κώδικα
Άλλα αντ' άλλων από Τατάρ για την καταδίκη στις Ουγγαρέζες για σφετερισμό-Κάνει λόγο για «υποκριτική πολιτική»
Δεκαπεντάχρονος απουσιάζει από την οικία του στη Λάρνακα (pic)
Δίνει διευκρινίσεις για το καθεστώς των μελών η ΕΔΕΚ-Δέχεται αιτήματα η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων
Αντικρούει τους ισχυρισμούς εκπροσώπου της Τουρκίας για δύο κράτη ο Χατζηράφτης-«Κυριαρχία KΔ σε όλο το νησί»
Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»
Αυτόν αναζητεί η Αστυνομία για τη ληστεία σε περίπτερο στη Λεμεσό (pic)
Ένταλμα σύλληψης για κατηγορούμενο σε ιδιωτική ποινική για απάτη-Κατηγορείται πως απέσπασε €560.000 σε κρυπτονομίσματα