Ρολάκια πίτσας

Μια εύκολη , γρήγορη και νόστιμη συνταγή

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη

  • 320 γρ. νερό
  • 20 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά στιγμής (10 γρ.)
  • 550 γρ. αλεύρι χωριάτικο
  • 1 κ.γλ. αλάτι

Γέμιση

  • 250 γρ. τυρί τσένταρ ή ένταμ, σε κύβους 2 εκ.
  • 200 γρ. χαμ, σε φέτες, τυλιγμένες σε ρολό

Σάλτσα ντομάτας

  • 1 σκελίδα σκόρδο 70 γρ. κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
  • 20 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 5-10 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1 κλωνάρι σέλινου, κομμένο στα 4
  • 100 γρ. καρότο, κομμένο στα 4
  • 1 πρέζα αποξηραμμένη ρίγανη
  • 1 κ.σ. σπιτική κέτσαπ
  • 500 γρ. φρέσκες ώριμες ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα ή ντομάτες σε κονσέρβα

Συναρμολόγηση και ψήσιμο

  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 1 κ.σ. αποξηραμμένη ρίγανη

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ πετσέτα κουζίνας
  • πυρίμαχο δοχείο
  • ταψιά φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • πλαστική μεμβράνη
  • μαχαίρι ψωμιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 320 γρ. νερό, 20 γρ. ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι ζάχαρη, 10 γρ. μαγιά και θερμάνετε 2 λεπτά/37°C/ταχύτητα 3.

Βήμα 2

Προσθέστε 550 γρ. αλεύρι, 1 κουταλάκι αλάτι και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, ζυμώστε 3 λεπτά/ταχύτητα στάχυ, χωρίς τη μεζούρα. Βάλτε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη ή βρεγμένη πετσέτα και αφήστε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Γέμιση

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 250 γρ. τυρί και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. φέτες χαμ τυλιγμένες σε ρολό και κόψτε 2 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Σάλτσα ντομάτας

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 1 σκελίδα σκόρδο, 70 γρ. κρεμμύδι, 20 γρ. ελαιόλαδο, 5 - 10 μεγάλα φύλλα βασιλικό, 1 κλωνάρι σέλινο, 100 γρ. καρότο, 1 πρέζα ρίγανη, 1 κουταλιά κέτσαπ, 500 γρ. ντομάτες και πολτοποιήστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, μαγειρέψτε 15 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε σε ένα πυρίμαχο δοχείο και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.

Συναρμολόγηση και ψήσιμο

Βήμα 1

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Καλύψτε 2 ταψιά φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Χωρίστε τη ζύμη σε δυο ίσα κομμάτια. Ανοίξτε κάθε κομμάτι πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, σε ορθογώνιο φύλλο 30 x 35 εκ. Απλώστε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στο κάθε φύλλο, αφήνοντας κενό περιμετρικά 1 εκ.

Βήμα 3

Ραντίστε το αλεσμένο τυρί και χάμ στο κάθε κομμάτι και τυλίξτε σε ένα μεγάλο ρολό με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού.

Βήμα 4

Τυλίξτε τα ρολά με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Βήμα 5

Ξετυλίξτε τη μεμβράνη και το αντικολλητικό χαρτί. Με ένα μαχαίρι ψωμιού με δοντάκια, κόψτε το κάθε ρολό σε 16 ίσα κομμάτια, ξεκινώντας από τη μέση του ρολού. Απλώστε το κάθε ρολάκι στα ταψιά που έχετε ετοιμάσει και πιέστε ελαφρά με την παλάμη.

Βήμα 6

Αλείψτε το κάθε ρολάκι με χτυπημένο αυγό για να ροδίσει και γαρνίρετε με λίγη ρίγανη.

Βήμα 7 Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (200°C) για 15 λεπτά. Σερβίρετε ζεστά. (βλ. συμβουλή)

Συμβουλές

Αν τα φτιάξετε πιο νωρίς, βάλτε σε σχάρα να κρυώσουν και μετά διατηρήστε στο ψυγείο. Ζεστάνετε στο φούρνο προτού σερβίρετε. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τα μεγάλα ρολά πίτσας από την προηγούμενη. Κόψτε σε ρολάκια και ψήστε τη μέρα που θα τα χρειαστείτε

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι