Προκαλεί ο Έρογλου-«Προς τη σωστή κατεύθυνση η απόφαση για τα Βαρώσια»

Ο πρώην ηγέτης των Τ/κ, Ντερβίς Ερογλου, ισχυρίστηκε ότι είναι από λάθη του ΟΗΕ και της ε/κ πλευράς που τα Βαρώσια μετατράπηκαν σε πόλη φάντασμα μετά τον Αύγουστο του 1974.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του ανακοίνωση ο Ντερβίς Ερογλου δήλωσε ότι αποτελεί θετική κίνηση η πρόσφατη απόφαση της τ/κ πλευράς για "αναζωογόνηση" της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου.

Ισχυρίστηκε, ακόμη, ότι αυτή η απόφαση θα ωφελήσει όλους.

Ο πρώην ηγέτης των Τ/κ πρόβαλε και τον ισχυρισμό ότι τα Βαρώσια αφέθηκαν στο έλεος του χρόνου διότι η ε/κ πλευρά απέρριψε τις προτάσεις της τ/κ αναφορικά με την περιοχή, να αποτελέσει, δηλαδή, ένα από τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

«Εγώ ο ίδιος κατέβαλα σημαντικές προσπάθειες για τα Βαρώσια κατά τη διάρκεια που ηγούμουν των Τ/κ», είπε ο Ντερβίς Ερογλου για να προσθέσει ότι πρότεινε να δοθεί πίσω στην Κυπριακή Δημοκρατία το Βαρώσι σε αντάλλαγμα με την άρση των «εμπάργκο».

Δήλωσε, επίσης, ότι κατέρρευσαν οι προσπάθειες για ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού, το 2017, στο Κρανς Μοντανά και ότι έφθασε η ώρα να επικεντρωθούμε στο πώς θα συνεργαστούμε ως δύο «κυρίαρχα κράτη στη βάση των πραγματικοτήτων στο νησί».

 «Οι συνομιλίες είναι δυνατό να επαναρχίσουν εάν αυτή η συνεργασία φθάσει σε στο ποθητό επίπεδο», είπε ο πρώην Τ/κ ηγέτης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κυνηγούν τον... κανένα για να κερδίσουν τους πολίτες τα κόμματα-Πλήρης η απογοήτευση της κοινωνίας
Με ίσες αποστάσεις και αόριστες συστάσεις τα προσχέδια των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο
Επιμένει ο Τατάρ-Απηύθυνε έκκληση σε Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας για άρση της «απομόνωσης» Τ/κ
Ο Όζτσιναρ συμμετείχε σε συνεδρίαση του ΣτΕ μεταδίδουν τα κατεχόμενα
Α. Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ συνεχίζει ως πυλώνας σταθερότητας 49 χρόνια μετά την ίδρυση του
Θέματα διμερούς συνεργασίας και επικείμενης πολυμερούς για Κυπριακό συζήτησαν ΠτΔ και Λάμι
Εθνικός στόχος το Σένγκεν, όχι «σκληρό σύνορο» η Πράσινη Γραμμή-Τα οφέλη για τους πολίτες και την οικονομία
Ραουνά: Στην κυπριακή Προεδρία θα αναδειχθεί τι σημαίνει κράτος υπό κατοχή
Λάμι: Το ΗΒ υποστηρίζει σταθερά την διαδικασία λύσης υπό τον ΟΗΕ
Ζητήματα που απασχολούν τους παθόντες και ανάπηρους πολέμου συζήτησε με την οργάνωσή τους ο Πρόεδρος