Μους σοκολάτας καπουτσίνο (χωρίς αυγά)
06:32 - 21 Ιουλίου 2021
Μια εύκολη , γρήγορη και νόστιμη συνταγή
ΥΛΙΚΑ
- 550 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
- 45 γρ. στιγμιαίο καφέ (έτοιμο, διαλυμένο) ή 1 έτοιμο καφέ εσπρέσσο
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι ξύσμα σοκολάτας για γαρνίρισμα κακάο ή σοκολάτα σκόνη για γαρνίρισμα
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- μπολ
- 6 ποτήρια (200ml)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Προσθέστε 550 γρ. κρέμα γάλακτος και χτυπήστε στην ταχύτητα 3, χωρίς να έχετε ρυθμίσει χρόνο, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να χρειαστεί. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια, 45 γρ. στιγμιαίο καφέ, έτοιμο (διαλυμένο) ή 1 έτοιμο καφέ εσπρέσο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.
Βήμα 3
Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και λιώστε 3 λεπτά/50°C/ταχύτητα 3.
Βήμα 4
Προσθέστε 200 γρ. γιαούρτι και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 4.
Βήμα 5
Προσθέστε 300 γρ. από την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.5, με τη βοήθεια της σπάτουλας.
Βήμα 6
Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και αναμείξτε ακόμα 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.5. Μεταφέρετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και μοιράστε σε 6 ποτήρια 200 ml το καθένα και βάλτε τα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Βήμα 7
Καλύψτε τη μους με μια στρώση χτυπημένη κρέμα πάχους 1 – 1 ½ εκ. και ραντίστε με ξύσμα σοκολάτας και κακάο προτού σερβίρετε
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές