Αναρόπιτα
06:55 - 21 Ιουλίου 2021
Μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή
Σιρόπι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. νερό
- 1 κ.γλ. ανθόνερο
- 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
Αναρόπιτα
- 700 γρ. αναρή, σε κομμάτια
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 5 αυγά
- 250 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γλ. αλεσμένη μαστίχα (προαιρετικά)
- 1 κ.γλ. αλεσεμένη κανέλα και λίγη ακόμα για το γαρνίρισμα
- 1 κ.γλ. αλεσμένο γαρίφαλο
- 120 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
- 450 γρ. φύλλο κρούστας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σιρόπι
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 200 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. νερό, 1 κουταλάκι ανθόνερο, 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού και βράστε 10 λεπτά/115°C/ ταχύτητα 2. Μεταφέρετε σε ένα πυρίμαχο μπολ και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
Αναρόπιτα
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 700 γρ. αναρή σε κομμάτια και αλέστε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4 με τη βοήθεια της σπάτουλας.
Βήμα 2
Προσθέστε 150 γρ. κρέμα γάλακτος, 5 αυγά, 250 γρ. ζάχαρη, 1 κουταλάκι αλεσμένη μαστίχα, 1 κουταλάκι αλεσμένη κανέλα, 1 κουταλάκι αλεσμένο γαρίφαλο και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5 με τη βοήθεια της σπάτουλας. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο 120 γρ. βούτυρο σε κομμάτια και λιώστε 5 λεπτά/50°C/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 4
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 35 εκ. και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 5
Σε μια επιφάνεια εργασίας, απλώστε ένα φύλλο κρούστας και αλείψτε με λίγο λιωμένο βούτυρο. Καλύψτε με ένα δεύτερο φύλλο κρούστας και αλείψτε με λίγο λιωμένο βούτυρο. Απλώστε το 1 /8 από το μείγμα αναρής σε μια λωρίδα κατά μήκος των φύλλων κρούστας που έχετε βουτυρώσει και τυλίξτε σε ρολό. Μεταφέρετε το ρολό στο κέντρο του ταψιού που έχετε ετοιμάσει σχηματίζοντας ένα σαλιγκάρι. Επαναλάβετε τη διαδικασία ακόμα 7 φορές, συνεχίζοντας το σαλιγκάρι μέχρι να γεμίσει το ταψί.
Βήμα 6
Περιχύστε την πίτα με τον υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και ψήστε για 40 λεπτά (180°C).
Βήμα 7
Γαρνίρετε με το κρύο σιρόπι και λίγη κανέλα. Σερβίρετε ζεστή.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές