H Γαλάτεια Παμπορίδη ετοιμάζει κρέμα με μπανάνες και καραμέλα με το Thermomix

Η Γαλάτεια Παμπορίδη μας προτείνει ένα λαχταριστό και δροσερό γλυκό για τους καλοκαιρινούς μήνες με καραμέλα, μπανάνες και βανίλια. Όλα δένουν αρμονικά με τη βοήθεια του Thermomix.

ΥΛΙΚΑ

  • Κρέμα με μπανάνες
  • 750 γρ. γάλα πλήρες
  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 80 γρ. κορν φλάουερ
  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα ή ζάχαρη βανίλιας
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 4 κροκάδια
  • 245 γρ. κρέμα γάλακτος (τουλάχιστον 30% λιπαρά)
  • Καραμέλα (Cookidoo – σάλτσα καραμέλας)
  • 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος (τουλάχιστον 30% λιπαρά)
  • 30 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε κομμάτια
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού

Επικάλυψη

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος (τουλάχιστον 30% λιπαρά)
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα ή ζάχαρη βανίλιας

Συναρμολόγηση

  • 225 γρ. μπισκότα Πτι-μπερ, σπασμένα στο χέρι
  • 3 μπανάνες μεγάλες, κομμένες σε φέτες

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • πλαστική μεμβράνη
  • µπολ για τράιφλ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κρέμα με μπανάνες

Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 750 γρ. γάλα, 150 γρ. ζάχαρη, 80 γρ. κορν φλάουαρ, 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας, 2 αυγά, 4 κροκάδια και ρυθμίστε 7 λεπτά/90 °C/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μπολ και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη (η μεμβράνη να ακουμπά την κρέμα). Αφήστε να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια μεταφέρετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Μπορείτε να τη φτιάξετε μέχρι δύο μέρες πριν και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Βήμα 2
Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Βάλτε στον κάδο 245 γρ. κρέμα γάλακτος, τα υπόλοιπα 50 γρ. ζάχαρη και χτυπήστε στην ταχύτητα 3, χωρίς να έχετε ρυθμίσει το χρόνο, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα, προσέχοντας ώστε να αποφύγετε το υπερβολικό χτύπημα. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3
Αφαιρέστε το το χτυπητήρι από τον κάδο. Προσθέστε την κρύα κρέμα πατισερί. Κτυπήστε 8 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε την κρέμα πατισερί στο μεγάλο μπολ με την κτυπημένη κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε με τη σπάτουλα να ενωθούν. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Καραμέλα (Cookidoo - σάλτσα καραμέλας)

Βήμα 1
*Για τη μέθοδο παρασκευής της καραμέλας θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες από το Cookidoo μια και απαιτεί ψηλές θερμοκρασίες. Επίσης όταν η συνταγή σας ζητήσει να προσθέσετε 130-180 γρ κρέμα γάλακτος, εγώ προσθέτω 180 γρ γιατί πιστεύω ότι έτσι η καραμέλα μου θα έχει την πυκνότητα που θέλω για τη συνταγή. Περισσότερη κρέμα = πιο ρευστή καραμέλα: https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r451679. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Επικάλυψη

Βήμα 1
Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Βάλτε στον κάδο 200 γρ. κρέμα γάλακτος, 50 γρ. ζάχαρη, 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε στην ταχύτητα 3, χωρίς να έχετε ρυθμίσει το χρόνο, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα, προσέχοντας ώστε να αποφύγετε το υπερβολικό χτύπημα. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Συναρμολόγηση

Βήμα 1
Σε ένα βαθύ μπολ για τράιφλ απλώστε στην βάση την 1/2 ποσότητα της κρέμας πατισερί. Καλύψτε με το 1/3 (περίπου 75γρ.) σπασμένα μπισκότα. Προσθέστε 1 μπανάνα κομμένη σε φέτες. Με ένα κουτάλι προσθέστε 2 κουταλιές καραμέλας. Καλύψτε με 1/3 της ποσότητας κρέμα πατισερί που έχε απομείνει. Επαναλάβετε τη διαδικασία, τελειώνοντας με κρέμα πατισερί. Απλώστε την χτυπημένη κρέμα για επικάλυψη. Με ένα κουτάλι προσθέστε 2 κουταλιές καραμέλας. Μεταφέρετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.

Συμβουλές
Αν δεν είστε κάτοχος του Thermomix TM6, για την Παρασκευή καραμέλας μπορείτε να ακολουθήσετε την συνταγή καραμέλας από την Κοινότητα Συνταγών: https://cyprus.thermomix.com/recipe-community/thmrecipes/καραμέλα-τμ5

 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι