Στο νοσοκομείο πέντε παιδιά με κορωνοϊό, τα δύο βρέφη ενός και δέκα μηνών

Πέντε παιδιά, ανάμεσά τους δύο βρέφη νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Μακάρειο Νοσοκομείο, ενώ εξετάζονται και άλλα ύποπτα περιστατικά. Πρόκειται για δύο αγόρια ενός και δέκα μηνών, ένα άλλο 8 χρόνων και δύο κορίτσια 11 και 12 χρόνων.

Στο ένα από τα παιδιά χορηγείται οξυγόνο, με την κλινική τους κατάσταση να είναι καλή, όπως ανέφερε στον REPORTER ο Αβραάμ Ηλία, Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής.

Το τελευταίο διάστημα λόγω της έξαρσης στην κοινότητα αυξήθηκαν οι νοσηλείες παιδιών και μάλιστα σε τρία από αυτά χρειάστηκε, για πρώτη φορά, να χορηγηθεί οξυγόνο. «Τον τελευταίο μήνα χρειάστηκε να χορηγηθεί οξυγόνο σε τρία παιδιά, που ήταν κυρίως έφηβοι. Τα δύο παιδιά που τους χορηγήθηκε οξυγόνο, ήταν με υποκείμενα νοσήματα και το ένα ήταν χωρίς», ανέφερε ο κ. Ηλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δοκιμάζονται αντοχές στα νοσοκομεία-«Ανησυχούμε για νέα αύξηση των νοσηλειών»

Πότε πρέπει να ανησυχούν οι γονείς

Το κύριο σύμπτωμα των παιδιών που εισάγονται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο είναι ο πυρετός, η ανορεξία και η καταβολή. Ο κ. Ηλία ανέφερε πως εάν το παιδί είναι βρέφος κάτω των δύο μηνών, τότε συνήθως γίνεται εισαγωγή στο νοσοκομείο, λόγω ανωριμότητας του αμυντικού συστήματος.

«Σε μεγαλύτερες ηλικίες θα ανησυχήσουν οι γονείς εάν το παιδί παρουσιάζει πυρετό που επιμένει πέραν των τριών ημερών, ιδιαίτερα εάν συνδυάζεται με αναπνευστική δυσχέρεια ή με πόνους στο στήθος. Επίσης εάν πέφτει ο κορεσμός του οξυγόνου κάτω από 93% ή εάν το παιδί είναι αφυδατωμένο. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να εξεταστεί από τον Προσωπικό Παιδίατρο και εάν χρειαστεί να νοσηλευτεί το παιδί».

Η πρόληψη που μπορεί να κάνουν οι γονείς είναι ο εμβολιασμός ανέφερε ο κ. Ηλία, σημειώνοντας πως μόνο έτσι θα επιβραδυνθεί η πορεία της επιδημίας.

Σχεδόν 80% η πληρότητα στο Μακάρειο

Εν τω μεταξύ αυτή την περίοδο, έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες παιδιών με εμπύρετα νοσήματα. «Ζούμε εποχές χειμώνα σε θαλάμους με λοιμώξεις του αναπνευστικού», ανέφερε ο Διευθυντής της Παιδιατρικής, προσθέτοντας ότι αυτό γίνεται επειδή «μεταφέρθηκαν οι λοιμώξεις  από το χειμώνα, λόγω του εγκλεισμού και της χρήσης μάσκας. Αυτό έχει παρατηρηθεί και σε άλλες χώρες».

Αυτή τη στιγμή η πληρότητα στο Μακάρειο Νοσοκομείο είναι γύρω στο 80%, με αυτήν στον θάλαμο covid να αγγίζει το 100%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Κλιματιζόμενοι χώροι διαθέσιμοι στους πολίτες λόγω καύσωνα από Δήμο Λεμεσού
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού τη Δευτέρα
Συνεχίζεται η προσπάθεια για την ΑΤΑ, λένε συνδικαλιστές μετά τη συνάντηση με Υπ. Εργασίας
Απαντά στους Εικαστικούς Καλλιτέχνες ο Δήμος Λευκωσίας-Δηλώνει πρόθυμος να συζητήσει κατάρτιση νέας συμφωνίας
Ο Δήμος Λευκωσίας πήρε το κτήριο στέγασής του, ανέφερε το Σωματείο Εικαστικών Καλλιτεχνών
Ικανοποίηση Δήμου Στροβόλου για ανταπόκριση Κυβέρνησης σε προτάσεις του
Σημαντικό βήμα για αυτονομία θεωρούν οι ΕΟΑ τη ρύθμιση που ψήφισε η Βουλή
Ανοικτός κλιματιζόμενος χώρος στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου
Εγκρίθηκαν από τη Βουλή οι κανονισμοί για τη διάθεση γης για πανεπιστήμια
Βλάβη άφησε χωρίς νερό πολλές περιοχές της Λεμεσού