Καταζητούνται άλλοι έξι για τα επεισόδια-Οδηγίες Αρχηγού να συλληφθεί μέχρι και ο τελευταίος

Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν άλλα έξι εντάλματα σύλληψης σε σχέση με τα επεισόδια της περασμένης Κυριακής στη Λευκωσία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η λειτουργός Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας Ελένη Κωνσταντίνου. 

Σε ερώτηση αν υπάρχουν νεότερες εξελίξεις, η κα. Κωνσταντίνου είπε ότι στο πλαίσιο των εντατικών ερευνών και εξετάσεων της ανακριτικής ομάδας που ορίστηκε από την πρώτη στιγμή από τον Αρχηγό Αστυνομίας για διερεύνηση των επεισοδίων στην περιοχή του Προεδρικού Μεγάρου και του Συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» την περασμένη Κυριακή, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες βράδυ ακόμα δύο πρόσωπα που καταζητούνταν με δικαστικά εντάλματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των συλληφθέντων στους 14.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κα. Κωνσταντίνου είπε ότι εναντίον των δύο συλληφθέντων διερευνώνται αδικήματα της διέγερσης προς διάπραξη ποινικού αδικήματος, παράνομης συνάθροισης, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, οχλαγωγίας, προξένησης βλάβης σε μηχανήματα, εμπρησμού, πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς, κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών και παράνομης εισόδου- Συγκρότημα ΔΙΑΣ.

Σημειώνεται ότι, οι δύο βρέθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο… συρτάκι των συλλήψεων για τα επεισόδια άλλοι δύο-Ψάχνουν και άλλους

«Επίσης, αυτή τη στιγμή εκκρεμούν άλλα έξι εντάλματα σύλληψης. Επιπρόσθετα, από το οπτικό και μαρτυρικό υλικό που λαμβάνει και εξετάζει συνεχώς η ενισχυμένη ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λευκωσίας, που ειδικά ορίστηκε γι’ αυτό τον σκοπό από τον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου, απομονώνονται συνεχώς φωτογραφίες υπόπτων προσώπων, οι οποίες αποστέλλονται ακολούθως στον Κλάδο Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας για δημοσιοποίηση», πρόσθεσε.

Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, στα ΜΚΔ της Αστυνομίας βρίσκονται αναρτημένες περίπου 30 φωτογραφίες υπόπτων προσώπων για αναγνώριση και ταυτοποίηση.

«Ως εκ τούτου, απευθύνουμε εκ νέου έκκληση προς οποιονδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των συγκεκριμένων προσώπων, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λευκωσίας στο τηλέφωνο 22-802222 ή με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στο τηλέφωνο 1460. Επίσης, οι πολίτες μπορούν να παρέχουν σχετικές πληροφορίες (ανώνυμα) μέσω της κατηγορίας εγκλήματος στο application της Αστυνομίας Κύπρου, αλλά και μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας», σημείωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι έρευνες της Αστυνομίας και η αξιολόγηση του μαρτυρικού υλικού συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και ένταση για τον εντοπισμό και σύλληψη και άλλων προσώπων, τα οποία φαίνονται να έλαβαν μέρος στα επεισόδια.

«Ο Αρχηγός Αστυνομίας έδωσε ξανά αυστηρότατες οδηγίες για σύλληψη μέχρι και του τελευταίου προσώπου που συμμετείχε στα έκτροπα της Κυριακής», κατέληξε.

Συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί και τελούν υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων δεκατέσσερα ύποπτα πρόσωπα συνολικά.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες άλλων 21 αναζητούμενων προσώπων που φαίνεται να συμμετείχαν στα επεισόδια στο συγκρότημα ΔΙΑΣ, με τη συλλογή και αξιολόγηση μαρτυρικού υλικού για ταυτοποίηση και άλλων προσώπων να συνεχίζεται εντατικά.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από ειδική ανακριτική ομάδα που σχηματίστηκε στο ΤΑΕ Λευκωσίας, με τη συμμετοχή μελών και των ΤΑΕ Λάρνακας και Λεμεσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για το σκάφος Madleen-«Πετάνε drones από πάνω μας»
Βγήκε μπροστά ο Αρχιεπίσκοπος για Τυχικό, περιμένει την απόφαση Πατριαρχείου-«Έτυχε δικαιότατης δίκης»
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών έπληξε την πρωτεύουσα της Κολομβίας
Μια ανάσα από την πόλη Σούμι ο ρωσικός στρατός-Στα 300 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κιέβου
«Μπαρούτι» μυρίζει στο Λος Άντζελες-Έφθασαν τα πρώτα στρατεύματα της Εθνοφρουράς
Θρίλερ με το Madleen και το μπλόκο από Ισραήλ-«Διακόπτουν τις επικοινωνίες για να μας επιτεθούν»
Ανήλικοι επιτέθηκαν σε ντελιβερά, τον ξυλοφόρτωσαν και τον τραυμάτισαν με μαχαίρι
Από το 1992 έχει να κατέβει η εθνοφρουρά στις ΗΠΑ-Η εξέγερση για τον βασανισμό ενός Αφροαμερικανού
Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι τα Ρωσικά αντίποινα στην Ουκρανία δεν έχουν τελειώσει-Επίκειται πολυδιάστατη επίθεση
Αγωνία για το Madleen-Η Κυβέρνηση του Ισραήλ έδωσε εντολή να εμποδιστεί το πλοίο πριν φτάσει στη Γάζα