Εκπέμπουν SOS στο Νοσοκομείο Λεμεσού-Ασθενείς σε αναμονή μέχρι να βρεθεί κρεβάτι

Η κατάσταση βρίσκεται «εκτός ελέγχου» με τους αριθμούς των ασθενών που χρήζουν νοσηλείας στο Γ.Ν Λεμεσού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος θαλάμου Covid-19, Δρ.Ανδρέας Κωστή, κρούοντας για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου.

Με αφορμή τη χθεσινοβραδινή λειτουργία νέου θαλάμου για ασθενείς με κορωνοϊό, στο δημόσιο νοσηλευτήριο της Λεμεσού, ο Δρ. Κωστή ανέφερε ότι σήμερα το πρωί υπήρχαν 82 νοσηλευόμενοι, ενώ ο αριθμός των κλινών είναι 90, και υπάρχουν άτομα που βρίσκονται σε αναμονή στο σπίτι τους, μέχρι να εξευρεθεί χώρος για να γίνουν εισαγωγή.

«Δυστυχώς δεν είναι άπειρες οι κλίνες, ούτε στη βραχεία νοσηλεία, ούτε στο νοσοκομείο,  για να μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι ταυτόχρονα, οπότε υπάρχει αναμονή», είπε και πρόσθεσε ότι, αν και δίνονται πολλά εξιτήρια καθημερινά και λειτούργησε χθες βράδυ νέος θάλαμος ασθενών για κορωνοϊό, «έχει επίσης σχεδόν γεμίσει, γιατί χθες έγιναν 30 εισαγωγές».

Οι ασθενείς, συνέχισε, είναι κυρίως άτομα κάτω των 50 ετών – με το νεαρότερο 22 χρονών – ενώ το 90% δεν έχει εμβολιαστεί». Είναι πολύς ο φόρτος εργασίας και αρκετοί έρχονται αργά, σε βαριά κατάσταση, έστω κι αν είναι σε νεαρή ηλικία», είπε και πρόσθεσε πως «έρχονται με πολύ ψηλές ανάγκες σε οξυγόνο, ενώ στη ΜΕΘ έχουμε 16 ασθενείς, με τον αριθμό τους να αυξάνεται συνεχώς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μεγάλη ανησυχία για τις νοσηλείες-Σε ισχύ ειδικό σχέδιο για νέους θαλάμους covid

Σύμφωνα με τον Δρ. Κωστή, χθες βράδυ διασωληνώθηκε ένας ακόμη ασθενής και ένας σήμερα το πρωί, ενώ «έχουμε και άλλους ασθενείς που είναι ασταθής η κατάσταση τους».

Υπάρχει ένα πλάνο για να ανοίξουν κλίνες και σε άλλες πόλεις, σε Λάρνακα και Λευκωσία, σε πρώτη φάση, «αλλά όσο τα καθημερινά περιστατικά παραμένουν ψηλά σημαίνει ότι θα έχουμε περαιτέρω αύξηση νοσηλειών», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι το πρόβλημα στη Λεμεσό διαπιστώθηκε περί το τέλος Ιουνίου, «όπου άρχισε να φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά και είχαμε αυξημένες νοσηλείες».

Την ίδια ώρα υπογράμμισε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα, ώστε «να αντέξουμε μέχρι να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού».

Συγκεκριμένα, πρόσθεσε, «αφενός πρέπει να ενισχυθούν τα νοσηλευτήρια, να ανοίξουν κλίνες για να εξυπηρετείται ο κόσμος έγκαιρα, γιατί όσο πιο αργά έρχονται τόσο το χειρότερο, και αφετέρου, να βρεθεί ένας τρόπος να σταματήσει η διασπορά του ιού στην κοινότητα».

«Ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος για να μπορέσουμε να πούμε ότι είμαστε εντάξει, αλλά μέχρι τότε ο καθένας πρέπει να προσέχει και να μην συμπεριφέρεται σαν να μην συμβαίνει κάτι», είπε ακόμη ο υπεύθυνος του θαλάμου Covid-19 του Γ.Ν Λεμεσού, σημειώνοντας πως «αν δεν υπάρχει αποτέλεσμα τότε η Πολιτεία πρέπει να λάβει τα μέτρα της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κλείδωσε η ανώτατη τιμή για τα rapid test-Σε ποιους θα διενεργούνται δωρεάν

Λόγω της κατάστασης ο ΟΚΥπΥ έθεσε σε ισχύ ειδικό σχέδιο για τη λειτουργία νέων θαλάμων COVID 19 για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπος Χαριλάου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο νοσοκομείο πέντε παιδιά με κορωνοϊό, τα δύο βρέφη ενός και δέκα μηνών

Δειτε Επισης

Η στιγμή που τρία μικρά αδέλφια-όμηροι αφέθηκαν ελεύθερα από τη Χαμάς και συνάντησαν τον σκύλο τους
Παπαναστασίου: Συνέργειες η «μαγική λέξη» για ανάπτυξη φυσικού αερίου στην περιοχή
Θέση υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών από τους Times-«Πρέπει να εκτεθούν στον φυσικό τους βιότοπο»
Μέχρι 8 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΙΙ»
Στην Αίγυπτο γαλλικό πλωτό νοσοκομείο-Διαθέτει δύο χειρουργεία, 40 κλίνες και 22 γιατρούς
Μείωση καταθέσεων νοικοκυριών τον Οκτώβριο, αύξηση €126,9 εκ. των εταιρειών
Ουστέλ: Δεν προκαλούν ανησυχία οι αριθμοί πώλησης γης σε αλλοδαπούς
Φωνές διπλής κατευθύνσεως για Κεντρικές-Στο κόκκινο ο υπερπληθυσμός, αντιδράσεις για τις μεταφορές σε κρατητήρια
Ξενοδοχειακή επένδυση $200 εκ. στην κατεχόμενη Βοκολίδα, σύμφωνα με τα τ/κ Μέσα
Έκοψαν ΕΕΕ και επίδομα αναπηρίας σε ηλικιωμένη ΑμεΑ-«Δημιουργούνται κοινωνικές αδικίες και στρεβλώσεις»