Μαρμελάδα καρπούζι
07:03 - 19 Ιουλίου 2021
Μία εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. φλούδα καρπουζιού, σε κομμάτια 4 εκ.
- 1 /2 μικρό λεμόνι, χωρίς φλούδα και λευκό μέρος, χωρίς κουκούτσια
- 400 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας ή 4 φύλλα κιούλι
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- βάζο με βιδωτό καπάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 600 γρ. φλούδα καρπουζιού σε κομμάτια 4 εκ., 1 /2 μικρό λεμόνι χωρίς φλούδα και λευκό μέρος και χωρίς κουκούτσια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
Βήμα 2
Προσθέστε 400 γρ. ζάχαρη, 1 κουταλιά ζάχαρη βανίλιας, τοποθετήστε το βαθύ δίσκο του Varoma χωρίς το καπάκι του στη θέση της μεζούρας πάνω από το καπάκι του κάδου και βράστε 20 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2.
Βήμα 3
Στη συνέχεια, πολτοποιήστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7 και μεταφέρετε σε βάζο με βιδωτό καπάκι. Κλείστε αμέσως και αναποδογυρίστε για 10 λεπτά.
Βήμα 4
Γυρίστε το βαζάκι πίσω σε όρθια θέση, αφήστε να κρυώσει καλά και αποθηκεύστε σε δροσερό μέρος μέχρι να σερβίρετε.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές