Μαρμελάδα καρπούζι

Μία εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. φλούδα καρπουζιού, σε κομμάτια 4 εκ.
  • 1 /2 μικρό λεμόνι, χωρίς φλούδα και λευκό μέρος, χωρίς κουκούτσια
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας ή 4 φύλλα κιούλι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • βάζο με βιδωτό καπάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 600 γρ. φλούδα καρπουζιού σε κομμάτια 4 εκ., 1 /2 μικρό λεμόνι χωρίς φλούδα και λευκό μέρος και χωρίς κουκούτσια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 2

Προσθέστε 400 γρ. ζάχαρη, 1 κουταλιά ζάχαρη βανίλιας, τοποθετήστε το βαθύ δίσκο του Varoma χωρίς το καπάκι του στη θέση της μεζούρας πάνω από το καπάκι του κάδου και βράστε 20 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, πολτοποιήστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7 και μεταφέρετε σε βάζο με βιδωτό καπάκι. Κλείστε αμέσως και αναποδογυρίστε για 10 λεπτά.

Βήμα 4

Γυρίστε το βαζάκι πίσω σε όρθια θέση, αφήστε να κρυώσει καλά και αποθηκεύστε σε δροσερό μέρος μέχρι να σερβίρετε.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι