Nα πορευόμαστε με πίστη και υπομονή για αντιμετώπιση των προκλήσεων, λέει ο Α. Ιωσήφ

Με δεδομένο ότι οι προκλήσεις και οι δυσκολίες που καλούμαστε σήμερα να αντιμετωπίσουμε στο εσωτερικό και εξωτερικό μέτωπο, είναι ποικίλες και σημαντικές, θα πρέπει να πορευόμαστε με πίστη, θέληση και υπομονή, δήλωσε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, Ανδρέας Ιωσήφ, σε επιμνημόσυνο λόγο στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο πεσόντων του Δήμου Λύσης, που τελέστηκε στο Μενεού.

Ο κ. Ιωσήφ είπε ότι οφείλουμε να εργαστούμε υπεύθυνα, ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα πάσης φύσεως προβλήματα, οδηγώντας τον τόπο μας μπροστά, ως υπόσχεση για τις επερχόμενες γενιές, που έχουν κάθε δικαίωμα να ελπίζουν σε ένα καλύτερο και ευοίωνο μέλλον.

Ανέφερε ότι ο χρόνος μπορεί να κυλά αδυσώπητα, πολλές δυσκολίες και προβλήματα κατακλύζουν την καθημερινότητά μας ωστόσο κάθε Ιούλιο, τέτοιες μέρες οι μνήμες ζωντανεύουν και τα δεινά που προκαλούν ακόμα οι παράνομες κατοχικές δυνάμεις της Τουρκίας, οι οποίες ελέγχουν και καταπατούν  ανθρώπινα δικαιώματα και κάθε μορφή βασικής ελευθερίας συνεχίζουν βαθιά να μας πονούν.

Ο κ. Ιωσήφ είπε ότι η Κυβέρνηση δεν έπαψε στιγμή να δηλώνει την ετοιμότητά της για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με γνώμονα τον σεβασμό στις αρχές και στις αξίες που πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση για επανένωση της πατρίδας μας και η διασφάλιση της ειρήνης, της ευημερίας και της σταθερότητας για όλους τους νόμιμους κατοίκους, και προς επίτευξη  αυτών των στόχων απαιτείται κλίμα ενότητας και ομοψυχίας, μακριά από συγκρούσεις και διχαστικά σύνδρομα.

Δειτε Επισης

Κυνηγούν τον... κανένα για να κερδίσουν τους πολίτες τα κόμματα-Πλήρης η απογοήτευση της κοινωνίας
Με ίσες αποστάσεις και αόριστες συστάσεις τα προσχέδια των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο
Επιμένει ο Τατάρ-Απηύθυνε έκκληση σε Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας για άρση της «απομόνωσης» Τ/κ
Ο Όζτσιναρ συμμετείχε σε συνεδρίαση του ΣτΕ μεταδίδουν τα κατεχόμενα
Α. Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ συνεχίζει ως πυλώνας σταθερότητας 49 χρόνια μετά την ίδρυση του
Θέματα διμερούς συνεργασίας και επικείμενης πολυμερούς για Κυπριακό συζήτησαν ΠτΔ και Λάμι
Εθνικός στόχος το Σένγκεν, όχι «σκληρό σύνορο» η Πράσινη Γραμμή-Τα οφέλη για τους πολίτες και την οικονομία
Ραουνά: Στην κυπριακή Προεδρία θα αναδειχθεί τι σημαίνει κράτος υπό κατοχή
Λάμι: Το ΗΒ υποστηρίζει σταθερά την διαδικασία λύσης υπό τον ΟΗΕ
Ζητήματα που απασχολούν τους παθόντες και ανάπηρους πολέμου συζήτησε με την οργάνωσή τους ο Πρόεδρος