Καθολική καταδίκη για τα άνανδρα επεισόδια-«Επίθεση στη Δημοκρατία και την ελευθεροτυπία»
23:01 - 18 Ιουλίου 2021

Την οργή και τον αποτροπιασμό, τόσο των αξιωματούχων της Κυβέρνησης, όσο και άλλων πολιτικών αξιωματούχων έχει προκαλέσει η άνανδρη επίθεση των διαμαρτυρόμενων στο συγκρότημα «ΔΙΑΣ», που πραγματοποιήθηκε γύρω στις 8:00 το βράδυ.
Υπουργοί, βουλευτές καθώς και η Πρόεδρος της Βουλής έχουν καταδικάσει τα επεισόδια. Σε αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι αξιωματούχοι του κράτους καταδίκασαν την επίθεση, χαρακτηρίζοντας την επίθεση στη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία.
Η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, καταδίκασε την αποψινή επίθεση στο συγκρότημα «ΔΙΑΣ» και τόνισε πως την ελευθεροτυπία και τη Δημοκρατία «έχουμε χρέος να την προστατεύουμε με κάθε κόστος».
Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, στη δική του ανάρτηση τόνισε πως η ελευθεροφωνία είναι ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας. «Η οχλοκρατία και οι τραμπουκισμοί δεν έχουν θέση».
Η τέως υπουργός Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη σημείωσε πως «απόψε η τρομοκρατία απειλεί ευθέως τα ίδια τα θεμέλια της δημοκρατίας. Η απάντηση πρέπει να είναι ηχηρή και άμεση».
Το κυβερνών κόμμα τόνισε πως η Δημοκρατία δεν φιμώνεται και «η βία των συμπολιτών μας δεν έχει καμία θέση στη δημοκρατία μας. Καταδικάζουμε τα έκτροπά στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ με τον πλέον έντονο τρόπο. Σύσσωμη η συμπαράστασή μας σε δημοσιογράφους και εργαζόμενους».
Η Δημοκρατία δεν φιμώνεται και η βία κατά συμπολιτών μας δεν έχει καμια θέση στη δημοκρατία μας. Καταδικάζουμε τα έκτροπα στο Συγκρότημα Δίας με τον πλέον έντονο τρόπο. Σύσσωμη η συμπαράσταση μας σε δημοσιογράφους και εργαζόμενους.
— ΔΗΣΥ (@DISY1976) July 18, 2021
Την επίθεση καταδίκασαν και οι βουλευτές του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης και Δημήτρης Δημητρίου. «Η προστασία του τύπου και της ελευθεροτυπίας είναι απαραβίαστη. Καλώ την Αστυνομία να οδηγήσει στη δικαιοσύνη όσους επιτέθηκαν απόψε στο Σίγμα» και «Σήμερα πληγώνεται η δημοκρατία. Άλλο η ειρηνική διαμαρτυρία και άλλο η μολότοφ. Η επίθεση στο συγκρότημα Δίας είναι επίθεση στην Δημοκρατία και την ελευθεροτυπία. Ο ορθολογισμός δυστυχώς ηττάται, η πυξίδα χάλασε», έγραψαν αντίστοιχα.
Το κόμμα της αριστεράς, στη δική του αντίδραση, καταδίκασε την βίαιη επίθεση που έγινε απόψε στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος ΔΙΑΣ και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στους δημοσιογράφους και στους εργαζομένους εκεί.
Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, τόνισε πως το δικαίωμα διαμαρτυρίας είναι καθαρό και σεβαστό «όμως, η κάθε βίαιη επίθεση εναντίον μέσου μαζικής ενημέρωσης αποτελεί πλήγμα κατά της δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης».
«Καταδικαστέα η άνανδρη επίθεση στο συγκρότημα Δίας»
«Αναμένουμε να είναι παραδειγματική η τιμωρία των ενόχων. Η άνανδρη επίθεση στο συγκρότημα «Δίας» είναι καταδικαστέα και απαράδεκτη», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «εκφράζει την πλήρη στήριξη και συμπαράστασή του στους εργαζόμενους του σταθμού και στην επιτέλεση του δημοσιογραφικού τους καθήκοντος.
Είναι αδιανόητο μασκοφόροι τραμπούκοι να επικαλούνται τάχα την στέρηση της ατομικής τους ελευθερίας και την ίδια ώρα να θέτουν με άνανδρο και εγκληματικό τρόπο σε κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων και να προσπαθούν να φιμώσουν την ελευθεροτυπία και κάθε αντίθετη άποψη.
Αναμένουμε άμεσα η έρευνα της αστυνομίας να εντοπίσει τους εμπλεκόμενους στους τραμπουκισμούς και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία».
Από πλευράς της, η πρώην βουλευτής των Οικολόγων, Έφη Ξάνθου τόνισε πως αυτοί που επιτέθηκαν ήταν εντελώς απαράδεκτοι. «Τι στο καλό; Μας κατέστρεψαν τον τόπο και δεν σηκώθηκε κόσμος από τον καναπέ του, αλλά για να μην βάλουν το εμβόλιο μπούκαραν στο Σίγμα; Που στο καλό πάει τούτος ο τόπος;».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αναρτήσεις του πρώην υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη, και του συμβούλου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Βίκτωρα Παπαδόπουλου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Οργή Αναστασιάδη για τα επεισόδια-«Το κράτος θα απαντήσει αυστηρά»
- ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που το Προεδρικό μετατρέπεται σε αρένα-Πετροβολισμοί, φωτιές και δακρυγόνα
- Δακρυγόνα έξω από το Προεδρικό-Νέα σοβαρά επεισόδια σε εξέλιξη
- Εικόνες που παραπέμπουν σε πεδίο μάχης στο Σίγμα-Μολότοφ, πέτρες και χάος (vid&pics)
- Δύσκολες ώρες για αστυνομικό που τραυματίστηκε στα επεισόδια-Οργή και ντροπή
- Ν. Αναστασιάδης: Το κράτος δεν εκβιάζεται, θέλουν να μας οδηγήσουν στον μεσαίωνα
- ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που το Προεδρικό μετατρέπεται σε αρένα-Πετροβολισμοί, φωτιές και δακρυγόνα