«Αίαντας» το πόρισμα, ξεπερνά τις 200 σελίδες-Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες

Σε τροχιά ολοκλήρωσης βρίσκεται το πολύκροτο πόρισμα για τα επεισόδια στην πορεία των «Ως Δαμέ», που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και είχε ως αποτέλεσμα των σοβαρό τραυματισμό 25χρονης στο μάτι, όπως και διάφορους άλλους τραυματισμούς πολιτών, οι οποίοι χρειάστηκαν νοσηλεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, Ανδρέα Πασχαλίδης, ολοκληρώθηκε η διερεύνηση της υπόθεσης και έχουν απομείνει ελάχιστες εκκρεμότητες, τις οποίες διαχειρίζονται οι τέσσερις ανακριτές της υπόθεσης.

«Ήδη άρχισε η συγγραφή του πορίσματος των ανακριτών, το οποίο θα είναι ενόψει του όγκου του μαρτυρικού υλικού, πολυσέλιδο και αναμένεται να υποβληθεί στην Αρχή, μαζί με τις εισηγήσεις του και το αποδεικτικό υλικό, εντός της προθεσμίας. Δηλαδή μέχρι τέλος Ιουλίου».

Όπως πληροφορείται ο REPORTER, το πόρισμα θα ξεπερνά τις διακόσιες σελίδες, αφού λήφθηκαν πάρα πολλές καταθέσεις, τόσο από παραπονούμενους, που υπέβαλαν καταγγελίες κατά αστυνομικών, όσο και από μέλη του σώματος, που βρίσκονταν στο σημείο που έλαβαν χώρα τα επεισόδια.

«Η Αρχή έχει προγραμματίσει, έστω κι αν είναι περίοδος διακοπών, να συνέλθει για να μελετήσει το πόρισμα, όταν αυτό παραδοθεί. Θα διανέμουμε τη μαρτυρία στα μέλη μας, έτσι ώστε στην πρώτη ή τη δεύτερη συνεδρία που θα συγκαλέσουμε τον Αύγουστο να την δούμε και να αποφασίσουμε», υπέδειξε ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής.

Σε ότι αφορά το κατά πόσον προκύπτουν αδικήματα σε βάρος οποιουδήποτε αστυνομικού, ο κ. Πασχαλίδης ανέφερε ότι δεν έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στις έρευνες, για να μην επηρεάζονται οι ανακριτές και ως εκ τούτου αναμένει το τελικό πόρισμα για να το μελετήσει.

Αφού η Αρχή μελετήσει το πόρισμα, θα αποφασίσει κατά πόσον χρειάζονται επιπρόσθετα στοιχεία, ειδάλλως θα συντάξει τις δικές τις εισηγήσεις και στη συνέχεια θα διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη, για οδηγίες.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια είχαν σημειωθεί στην πορεία των «Ως Δαμέ», που διαμαρτύρονταν για τη διαφθορά και τα μέτρα που λαμβάνονταν για την εξάπλωση του κορωνοϊού, στις 13 Φεβρουαρίου. Θέση των διαδηλωτών είναι ότι αναίτια η Αστυνομία προσπάθησε να καταστείλει τη διαμαρτυρία, ενώ από την άλλη οι Αρχές αναφέρουν ότι οι διαδηλωτές προκάλεσαν οχλαγωγία και βία και ως εκ τούτου προσπάθησαν να καταστείλουν τα επεισόδια.

Σημειώνεται πως παρότι η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε περί τα μέσα Φεβρουαρίου και θα έπρεπε να ολοκληρωθεί τον περασμένο Μάϊο, εντούτοις λόγω κρούσματος κορωνοϊού στην ανακριτική ομάδα μπήκαν σε καραντίνα και οι υπόλοιποι ανακριτές, με αποτέλεσμα να προκύψει καθυστέρηση.

Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση για άλλους τρεις μήνες, για να ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Όταν το ΤΑΕ (Ε) του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας δεν διαβάζει Ποινική Δικονομία (Κεφ.155)
Το ηχητικό ντοκουμέντο και οι μαρτυρίες για Μουρτζούκου-Τι αποκάλυψε το «Φως στο Τουνέλ»
Πραγματοποιείται το απόγευμα η διαμαρτυρία στην Εισαγγελία για τον Θανάση Νικολάου-«Δεν πάει άλλο»
Μπαράζ ελέγχων σε όλες τις πόλεις μετά τα απανωτά περιστατικά βίας-Συλλήψεις και έλεγχοι υποστατικών
Τραγικές σκηνές στο νοσοκομείο μετά το θάνατο του δίχρονου που χτύπησε με όχημα ο πατέρας-Έγκυος η μητέρα
Επτά χρόνια μετά συνέλαβαν καταζητούμενο για διαρρήξεις και κλοπές-Τέθηκε υπό κράτηση
«Μεθυσμένος» πιλότος της United αναγκάστηκε να πάει σε κέντρο αποτοξίνωσης, ενώ είχε απλά διάσειση
Υπέστη κατάγματα 43χρονος από τη συμπλοκή στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι
Διακόπηκε η ροή καυσίμων από ένα εκ των πιλότων στο μοιραίο boeing της Air India-Τι δείχνει το πόρισμα
Ένας νεκρός και 20 τραυματίες σε συγκρούσεις παράτυπων μεταλλωρύχων και αστυνομικών στο Περού