Κολλημένος στα ύψη παραμένει ο υδράργυρος, ξεπερνά τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Εποχική χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Νωρίς το πρωί πιθανό να παρατηρείται τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη ή ομίχλη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, που σύντομα θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί το πρωί τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Αργά το απόγευμα, στα νοτιοανατολικά παράλια, θα καταστούν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα προσήνεμα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα ανατολικά και στα νότια παράλια, γύρω στους 36 στα βόρεια παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, που αναμένεται να παρατηρηθούν σήμερα, η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέα κίτρινη προειδοποίηση. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι θερμοκρασίες αυτές θα ισχύουν από 12 το μεσημέρι μέχρι τις 1600 σήμερα.

Η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται γύρω στους 41 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 32 στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στα παράλια αναμένεται τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα νοτιοδυτικά και τοπικά στα βόρεια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο,  καιρός θα είναι αίθριος. Τη νύκτα και νωρίς το πρωί αναμένεται τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη, κυρίως στα παράλια.Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την  Κυριακή,  ο καιρός θα είναι αίθριος. Τη νύκτα και νωρίς το πρωί αναμένεται τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη, κυρίως στα παράλια. Η Θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει  μικρή πτώση.

Τη  Δευτέρα,  ο καιρός θα είναι αίθριος. Τη νύκτα και νωρίς το πρωί αναμένεται τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη, κυρίως στα παράλια.  Η Θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, τα οποία είναι λίγο ψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή.

Δειτε Επισης

Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού τη Δευτέρα
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία ο 39χρονος Κωνσταντίνος Αθανασίου
Ανείπωτη τραγωδία στην Ελλάδα-Πατέρας έκανε όπισθεν και σκότωσε το δίχρονο παιδί του
«Επίθεση άνευ όπλων» χαρακτήρισε τις συλλήψεις σφετεριστών ο Τατάρ-Πάει στη Νέα Υόρκη για να παραπονεθεί
Συνεχίζεται η προσπάθεια για την ΑΤΑ, λένε συνδικαλιστές μετά τη συνάντηση με Υπ. Εργασίας
Παράνομο κρίθηκε το διάταγμα κατακράτησης τεκμηρίων από οικία δεσμοφύλακα-Απορρίφθηκαν οι θέσεις της Εισαγγελίας με... παρατηρήσεις
«Ζήλευε τα αδέλφια της»-Η μητέρα της Μουρτζούκου δήλωσε ότι υποψιαζόταν ότι είχε σκοτώσει την άλλη της κόρη
Πάνω από 100 αιτήσεις ασύλου Σύρων απορρίφθηκαν, επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια
Απαντά στους Εικαστικούς Καλλιτέχνες ο Δήμος Λευκωσίας-Δηλώνει πρόθυμος να συζητήσει κατάρτιση νέας συμφωνίας
Ο Δήμος Λευκωσίας πήρε το κτήριο στέγασής του, ανέφερε το Σωματείο Εικαστικών Καλλιτεχνών