Με διάγγελμα απευθύνεται στον λαό ο Πρόεδρος-Σε εξέλιξη το Υπουργικό

Μετά από την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων και των νέων ρεκόρ που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, το Υπουργικό Συμβούλιο αξιολογεί τα επιδημιολογικά δεδομένα και αποφασίζει τη λήψη νέων μέτρων για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού. 

Μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα απευθυνθεί με διάγγελμά του στον κυπριακό λαό, ώστε να απευθύνει έκκληση για εμβολιασμό, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις του υπουργού Υγείας και του Επίτροπου του Πολίτη.  

Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργικό αναμένεται να κλειδώσει στην λήψη επιπρόσθετων μέτρων στους χώρους εστίασης, καθώς και στην εφαρμογή του safe pass και σε άλλους χώρους. 

Την ίδια ώρα που στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να τεθεί η λίστα με τα κίνητρα, από διάφορες εταιρείες, που θα δοθούν στους νέους, ώστε να τους ενθαρρύνουν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, η Κυβέρνηση καλείται να θέσει υπό το μικροσκόπιό της όλες τις εστίες ταχείας μετάδοσης του κορωνοϊού, ώστε να λάβει στοχευμένα μέτρα, με σκοπό την αναχαίτιση της διασποράς.

Τα νυχτερινά κέντρα, τα θερινά σχολεία και οι κατασκηνώσεις αποτελούν πονοκέφαλο στην Κυβέρνηση, αφού εκεί φαίνεται να υπάρχει η μεγαλύτερη διασπορά, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να κλίνουν προς την αυστηροποίηση των ήδη υπαρχόντων μέτρων. Οι σκέψεις που υπάρχουν είναι όλοι οι παρευρισκόμενοι να είναι καθήμενοι στα νυχτερινά μαγαζιά, να μειωθεί ο αριθμός των ατόμων ανά τραπέζι και να απαγορεύονται εντελώς οι χοροί. Εξάλλου, μία πρόταση, στην οποία φαίνεται ότι κλίνει η Κυβέρνηση είναι η παρουσίαση SafePass σε όλους τους χώρους, όπως supermarket, περίπτερα, φαρμακεία, φούρνους κλπ. Μία πρόταση που ενδεχομένως να παρουσιάσει προβλήματα, όσον αφορά στην εφαρμογή της. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν πως επιπρόσθετα μέτρα θα ληφθούν στα γηροκομεία και άλλες κλειστές δομές, ενώ ενδεχομένως να απαγορευτούν και οι τελετές αποφοίτησης. 

Όσον αφορά τα κίνητρα των εταιρειών για την ενθάρρυνση των νέων για να εμβολιαστούν, υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των εισηγήσεων που υπάρχουν ενώπιον του Επιτρόπου του Πολίτη, είναι πακέτα δεδομένων διαδικτύου και πακέτα κινητής τηλεφωνίας, από εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Παράλληλα, έγιναν κάποιες εισηγήσεις από τράπεζες, για τις οποίες αναμένονται διευκρινίσεις ώστε να προστεθούν στα κίνητρα που θα δοθούν, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προτάσεις από υπεραγορές, για παραχώρηση κουπονιών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Gan Direct: Διευκολύνει οδηγούς και μειώνει το κυκλοφοριακό χάος με δύο νέες καινοτόμες υπηρεσίες
Μπάχαλο το English School στη σκιά του σκανδάλου-Μονόδρομος η παύση του ΔΣ, ανάγκη και για ποινική έρευνα
Οι αδυναμίες ΟΑΥ για την αποστολή ασθενών στο εξωτερικό, οι συζητήσεις με Γιαννάκη και τα νεύρα Δαμιανού
Με πρωταγωνίστρια μία 16χρονη χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για τα Τέμπη στη Λεμεσό
Θα μας... σταθεί το σαρακοστιανό γεύμα-Πάνω έως 176% οι τιμές των αγαθών
Βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης η αναβάθμιση εκπαιδευτικού συστήματος
Έγιναν η φωνή των Τεμπών και στη Λάρνακα-Εκατοντάδες πρόσωπα στην Πλατεία Ευρώπης (pics&vid)
ΒΙΝΤΕΟ: Ήχησε η Λευκωσία στην ανάγνωση των ονομάτων των θυμάτων των Τεμπών-Παρατεταμένο χειροκρότημα
Καθήλωσε ο πατέρας του Κυπριανού-«Μην μετράμε τους ανθρώπους ως views, μου είναι να μην ανοίξω το φέρετρο»
Από 4 Μαρτίου οι εγγραφές μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου-Οι πληροφορίες για το ηλεκτρονικό σύστημα