Παραπομπή ασθενών στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια όπου χρειάζεται

Την παραπομπή ασθενών σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια εκεί και όπου χρειάζεται συμφώνησαν Διεύθυνση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) και Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ) σε συνάντηση που είχαν.

Σε ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ, αναφέρεται ότι ο οργανισμός «αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που στόχο έχουν τη διασφάλιση υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας σε όλους».

Στο πλαίσιο αυτό, προστίθεται, «η Διεύθυνση του Οργανισμού είχε συνάντηση με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ), κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε να ξεκινήσει άμεσα, εκεί και όπου χρειάζεται, η παραπομπή ασθενών από τα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια».

Στη συνάντηση ΟΚΥπΥ – ΠΑΣΙΝ συζητήθηκε επίσης, η υφιστάμενη κατάσταση των νοσηλευτηρίων και ο αυξημένος αριθμός περιστατικών και νοσηλευομένων Covid-19.

Παράλληλα ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ Χρίστης Λοϊζίδης και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΙΝ, Μάριος Καραϊσκάκης, ενημέρωσαν για τα σχετικά τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, σημειώνεται.

«Η συνεργασία ΟΚΥπΥ και ιδιωτικού τομέα συμβάλει στην αντιμετώπιση τόσο της παρούσας κατάστασης όσο και ενδεχόμενης περαιτέρω επιδείνωσης της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Κλιματιζόμενοι χώροι διαθέσιμοι στους πολίτες λόγω καύσωνα από Δήμο Λεμεσού
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού τη Δευτέρα
Συνεχίζεται η προσπάθεια για την ΑΤΑ, λένε συνδικαλιστές μετά τη συνάντηση με Υπ. Εργασίας
Απαντά στους Εικαστικούς Καλλιτέχνες ο Δήμος Λευκωσίας-Δηλώνει πρόθυμος να συζητήσει κατάρτιση νέας συμφωνίας
Ο Δήμος Λευκωσίας πήρε το κτήριο στέγασής του, ανέφερε το Σωματείο Εικαστικών Καλλιτεχνών
Ικανοποίηση Δήμου Στροβόλου για ανταπόκριση Κυβέρνησης σε προτάσεις του
Σημαντικό βήμα για αυτονομία θεωρούν οι ΕΟΑ τη ρύθμιση που ψήφισε η Βουλή
Ανοικτός κλιματιζόμενος χώρος στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου
Εγκρίθηκαν από τη Βουλή οι κανονισμοί για τη διάθεση γης για πανεπιστήμια
Βλάβη άφησε χωρίς νερό πολλές περιοχές της Λεμεσού