Ένας θάνατος και 953 τα νέα κρούσματα-Πονοκέφαλος οι νοσηλείες

Ένα άτομο έχει αποβιώσει από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 384. Την ίδια ώρα, για άλλη μια ημέρα παρατηρείται αύξηση στις νοσηλείες, αφού 190 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 44 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 89,5% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού. Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 73,011 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), από τα οποί προέκυψαν 953 (ποσοστό θετικότητας: 1,31%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 , ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 89,410.

Α. Θάνατοι από τη νόσο COVID-19:

Το ένα άτομο που απεβίωσε με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορά σε:

  • Γυναίκα, ηλικίας 90 ετών, που κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 384, εκ των οποίων:

  • 256 άντρες (67%), και
  • 128 γυναίκες (33%).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 77,2 έτη.

Β. Νοσηλευόμενοι:

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 190 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 44 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 44 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 19 είναι διασωληνωμένοι, σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και οι 25 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι η ακόλουθη:

Νοσηλευτήριο

Θάλαμος

Αριθμός Ασθενών

Αμμοχώστου

(50 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

44

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

6

Λευκωσίας

(54 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

28

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

7

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

19

Λεμεσού

(55 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

44

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

11

Λάρνακας

(22 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

21

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

1

Μακάρειο

(9 ασθενής)

Θάλαμος COVID

9

Γ. Θετικά περιστατικά COVID-19 (PCR test και rapid test αντιγόνου):

Από τις 73,011 διαγνώσεις που διενεργήθηκαν σήμερα οι 8,260 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 64,751 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), εντοπίστηκαν 953 περιστατικά της νόσου COVID-19, που προέκυψαν ως εξής:

 

  • 83 κρούσματα από 945 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
  • 13 κρούσματα από 2,903 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.
  • 131 κρούσματα από 4,012 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
  • 12 κρούσματα από 276 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.
  • 2 κρούσματα από 124 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.
  • 62 κρούσματα από 1,997 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια και σε φαρμακεία.
  • 650 κρούσματα από 62,754 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Αναλυτικά, οι εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) πραγματοποιήθηκαν σήμερα ως ακολούθως:

Επαρχία / Τομέας

Αριθμός τεστ

Αριθμός θετικών

Ποσοστό θετικότητας

Λευκωσία

24,355

214

0,88%

Λεμεσός

15,157

185

1,22%

Λάρνακα

11,552

149

1,29%

Πάφος

6,322

50

0,79%

Αμμόχωστος

4,530

52

1,15%

Οίκοι Ευγηρίας

Λευκωσία

262

0

 

Λεμεσός

280

0

 

Δειγματοληπτικός Αεροδρόμια

194

0

 

Ειδικά Σχολεία

102

0

 

 

Δειτε Επισης

Παρακολουθεί «με ιδιαίτερη προσοχή» τις διαδικασίες για σφετερισμό ε/κ περιουσιών ο Παγκύπριος Δικηγορικός
Εν πλω οι κινητές μονάδες αφαλάτωσης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-«Στόχος να μην υπάρξουν αποκοπές νερού»
Ασκήσεις επί χάρτου για τις επικίνδυνες πολυκατοικίες στο Στρόβολο-Σε εφαρμογή η Γ΄ φάση του «κτίΖΩ»
Τα προγράμματα ανίχνευσης καρκίνου στην Κύπρο παρουσίασε ο Δαμιανός σε σύνοδο ΠΟΥ
Ξεκίνησε η συζήτηση στην Επ. Εργασίας για τα tips-Έντονες διαφωνίες από επιχειρηματίες
Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Τσέρι-Συνεχίζουν να καίγονται οχήματα, κίνδυνος αναζωπυρώσεων (pics&vids)
Ποινές φυλάκισης δέκα και τεσσάρων ετών σε δύο πρόσωπα για ποσότητα ναρκωτικών-Προσπάθησαν να διαφύγουν
ΤΩΡΑ: Μεγάλη πυρκαγιά στο Τσέρι-Καίγονται οχήματα, κινδυνεύουν υποστατικά
Αποσύρθηκαν υπέρ του Αναστασίου οι τρεις υποψήφιοι της ΕΔΕΚ-«Επιθυμούμε διακαώς επιστροφή όλων των συναγωνιστών»
Εξελίξεις 46 χρόνια μετά την αποστολή λάθος οστών αγνοουμένων στην Ελλάδα-Δίνουν δείγματα δύο από τις οκτώ οικογένειες