Ψάχνουν την φόρμουλα για μείωση κρουσμάτων-Πού επικεντρώνονται τα νέα μέτρα

Σε διαρκείς συσκέψεις βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι αρμόδιοι, ώστε να βρεθεί η φόρμουλα για να αναχαιτιστεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού. Μετά την συνάντηση του υπουργού Υγείας με τους επιδημιολόγους, τα βλέμματα πλέον στρέφονται στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο, με τους πολίτες να περιμένουν τις αποφάσεις του.

Την ώρα που τα κρούσματα ολοένα και αυξάνονται και τους ειδικούς να χτυπούν καμπανάκια για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, η Κυβέρνηση μελετά τα στοιχεία που έχει ενώπιόν της και εντοπίζει τους χώρους, στους οποίους παρουσιάζεται το πρόβλημα. Στόχος τους είναι η αυστηροποίηση των μέτρων στους συγκεκριμένους χώρους.

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα μαζί με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, μελέτησαν όλα τα δεδομένα, που έχουν ενώπιον τους, όσον αφορά την επιδημιολογική κατάσταση. Ο δρ. Καραγιάννης, μετά το πέρας της σύσκεψης, δήλωσε πως ίσως υποβληθούν εισηγήσεις για εστίαση των τεστ σε κάποιους χώρους, για να στηριχθούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα και για να δοθεί χρόνος να λειτουργήσουν σωστά και να αποδώσουν, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο στο τραπέζι.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται ότι υπάρχει στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, με τους ειδικούς να προτείνουν αυστηρότερα μέτρα, όπως για παράδειγμα όλοι οι παρευρισκόμενοι να είναι καθήμενοι, να μειωθεί ο αριθμός των ατόμων ανά τραπέζι και να απαγορεύονται εντελώς οι χοροί. Εξάλλου, μία πρόταση, στην οποία φαίνεται ότι κλίνει η Κυβέρνηση είναι η παρουσίαση SafePass σε όλους τους χώρους, όπως supermarket, περίπτερα, φαρμακεία, φούρνους κλπ.

Ωστόσο, υπάρχουν ενδοιασμοί γι' αυτή την πρόταση, αφού δεν θα είναι εύκολο να εφαρμοστεί, ειδικά σε χώρους που οι πολίτες μπαίνουν για ελάχιστα δευτερόλεπτα και θα βγαίνουν, ενώ όσον αφορά μικρούς χώρους, θα είναι δύσκολη η επιτήρηση, ειδικά αν δουλεύει μόνο ένα άτομο.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο, κατά την κρίσιμη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη, ωστόσο αναβλήθηκε και επαναπρογραμματίστηκε για την Παρασκευή. Στην συνεδρία αναμένεται να υποβληθούν και όλα όσα ειπώθηκαν στην σύσκεψη του υπουργού Υγείας με τους επιδημιολόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επιτυχής Εκδήλωση και Βραβεύσεις στην Πλατεία Ζουχούρι από την ΑΧΕΠΑ
Μεροληπτική μεταχείριση για ασθενοφόρα καταγγέλλει το Ιατρικό Κέντρο Λεμεσού
Γ. Παπαναστασίου: Ορόσημο το έργο €50 εκ. από ΑΗΚ και Cyta για έξυπνους μετρητές
Εργασίες σε τμήματα του αυτοκινητοδρόμου το προσεχές διάστημα
Επτά σημεία που σχετίζονται με το μύθο της Αφροδίτης μέσω έξυπνης εφαρμογής
Επιστολή Αρχιτεκτόνων σε ΥΠΕΣ και προέδρων ΕΟΑ-Καταγράφει τις θέσεις του προς την μεταρρύθμιση της ΤΑ
Λεπτομέρειες για τα νέα κριτήρια ΚΦΙΚΒ-Όσα αλλάζουν με τα δάνεια για στεγαστικά, ανακαίνιση και φωτοβολταϊκά
Πράσινες θέσεις εργασίας από εφαρμογή κανονισμών αποβλήτων πλαστικών στη γεωργία
Έγκριση πρότασης για αριθμό φοιτητών τρίτων χωρών από το Υπουργικό Συμβούλιο
Τα σπίτια προς πώληση αυξάνονται στο κατεχόμενο Τρίκωμο, σύμφωνα με τη «Γενί Μπακίς»