Σε αυτά τα σημεία θα βρίσκονται οι κινητές μονάδες walk-in για εμβολιασμό

Στη λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων “walk-in” προχωρά το Υπουργείο Υγείας από την Πέμπτη, 15 Ιουλίου, με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών για την πρόσβασή τους στον εμβολιασμό. Τα κέντρα “walk-in” αποτελούν πρακτική που εφαρμόζεται ήδη σε άλλες χώρες του εξωτερικού και στοχεύουν στην ενίσχυση της προσπάθειας για εμβολιασμό.

Στην Κύπρο, τα εν λόγω κέντρα θα λειτουργήσουν σε όλες τις Επαρχίες και θα στεγάζονται στα υφιστάμενα Εμβολιαστικά Κέντρα, με σκοπό να εξυπηρετούν πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν, αλλά δεν έχουν προγραμματίσει εκ των προτέρων ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού. Προς το παρόν, στα κέντρα “walk-in” θα μπορούν να εμβολιάζονται άτομα που είναι δικαιούχοι του ΓεΣΥ με πιθανή επέκταση μελλοντικά για κάλυψη και των μη δικαιούχων ή των μη συμβεβλημένων με το ΓεΣΥ. Οι εμβολιασμοί θα αφορούν νέους εμβολιασμούς, δηλαδή άτομα που θα εμβολιαστούν με την 1η δόση του εμβολίου και όχι εμβολιασμό με τη 2η δόση και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την προσέλευση των πολιτών (πρακτική “first-come, first-served”).

Συγκεκριμένα, στα κέντρα “walk-in” θα χορηγείται προς το παρόν το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech. Το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, στις ακόλουθες τοποθεσίες:

  • Επαρχία Λευκωσίας: Κέντρο Υγείας Λατσιών
  • Επαρχία Λεμεσού: Κέντρο Υγείας Λινόπετρας
  • Επαρχία Λάρνακας: Λιμάνι
  • Επαρχία Πάφου: Γενικό Νοσοκομείο Πάφου
  • Επαρχία Αμμοχώστου: Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Υπογραμμίζεται ότι τα ραντεβού των ατόμων που έχουν προγραμματιστεί μέσω της Πύλης Εμβολιασμού δεν επηρεάζονται και θα διεκπεραιώνονται κανονικά στο Εμβολιαστικό Κέντρο, την ημέρα και την ώρα που διευθετήθηκαν από τον κάθε δικαιούχο.

Τονίζεται ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνεχίζεται η προσπάθεια για την ΑΤΑ, λένε συνδικαλιστές μετά τη συνάντηση με Υπ. Εργασίας
Απαντά στους Εικαστικούς Καλλιτέχνες ο Δήμος Λευκωσίας-Δηλώνει πρόθυμος να συζητήσει κατάρτιση νέας συμφωνίας
Ο Δήμος Λευκωσίας πήρε το κτήριο στέγασής του, ανέφερε το Σωματείο Εικαστικών Καλλιτεχνών
Ικανοποίηση Δήμου Στροβόλου για ανταπόκριση Κυβέρνησης σε προτάσεις του
Σημαντικό βήμα για αυτονομία θεωρούν οι ΕΟΑ τη ρύθμιση που ψήφισε η Βουλή
Ανοικτός κλιματιζόμενος χώρος στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου
Εγκρίθηκαν από τη Βουλή οι κανονισμοί για τη διάθεση γης για πανεπιστήμια
Βλάβη άφησε χωρίς νερό πολλές περιοχές της Λεμεσού
Τελέστηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «51 χρόνια μετά η ζωή επιμένει» του ΓΤΠ
Εως την 1η Οκτωβρίου οι αιτήσεις για το Σχέδιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ για ιδία κατανάλωση