Νατάσα Πίττα: Η φοίτηση στα ΜΙΕΕΚ μου άνοιξε πόρτες

Η αλλαγή καριέρας είναι μία πολύ δύσκολη δοκιμασία, αλλά στο διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο στο οποίο ζούμε, σε πολλές περιπτώσεις, κρίνεται απαραίτητη. Ολόκληροι επαγγελματικοί κλάδοι πλήττονται από την εξέλιξη της τεχνολογίας, ενώ οι νεοεισερχόμενοι στο επάγγελμα με περισσότερες δεξιότητες βγάζουν σε ορισμένες περιπτώσεις nock-out τους μεγαλύτερους σε ηλικίας συναδέλφους τους.

Η Νατάσα Πίττα, απόφοιτη του προγράμματος «Διαχείριση Αγορών και Προμηθειών – Ναυτιλιακά» των ΜΙΕΕΚ, μιλά για την δική της προσωπική εμπειρία.

Συγκεκριμένα, πριν από την απόφασή της να εγγραφεί στο πρόγραμμα των ΜΙΕΕΚ, η Νατάσα πτυχιούχος σε συγκεκριμένο κλάδο διαπίστωσε πως ο εν λόγω κλάδος ήταν ήδη κορεσμένος στην αγορά εργασίας.

«Μετά από δύο χρόνια και πολλές αποτυχημένες προσπάθειες για εύρεση εργασίας σχετική με τις ακαδημαϊκές μου γνώσεις, αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου σε κάποιο διαφορετικό κλάδο με περισσότερες ευκαιρίες εργοδότησης», τόνισε η Νατάσα.

Γιατί επέλεξε τα ΜΙΕΕΚ; «Αρχικά, οι ώρες διδασκαλίας είναι απογευματινές, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε εμένα και στους υπόλοιπους εκπαιδευόμενους να εργαζόμαστε παράλληλα. Επιπρόσθετα, σημαντικότατο ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι η φοίτηση στα ΜΙΕΕΚ παρέχεται δωρεάν, ενώ το επίπεδο παραμένει υψηλό. Αξιοσημείωτο είναι επίσης, το ότι το πρόγραμμα αποτελεί ένα συνδυασμό γνώσεων που αφορούν τόσο τα Ναυτιλιακά όσο και την Εφοδιαστική Αλυσίδα, δίνοντας έτσι την επιλογή και την ευκαιρία για εργοδότηση σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς».

Γνώση και εμπειρία

«Η καθημερινή τριβή με τα μαθήματα, με έκανε να κατανοήσω την λειτουργεία ενός οργανισμού σε βάθος, να μάθω διάφορες τεχνικές και να αποκτήσω γνώσεις και δεξιότητες, που αποτελούν σημαντικά εργαλεία για την επαγγελματική μου πορεία.

Εκτός από τις γνώσεις και δεξιότητες, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ανθρώπους που άσκησαν μεγάλη επιρροή στη ζωή μου. Το μεγάλο δέσιμο που δημιουργήθηκε με τους συμφοιτητές μου αλλά και τους εκπαιδευτές και τη συντονίστρια μας, μας έκανε να λειτουργούμε σαν μια ομάδα, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να επικρατεί πάντα μια χαρούμενη ατμόσφαιρα που επιδρούσε θετικά στην απόκτηση γνώσεων.

Η στήριξη από τους εκπαιδευτές, αλλά και την συντονίστρια του Προγράμματος, υπήρξε ζωτικής σημασίας για την μέχρι σήμερα πορεία μου. Με επαγγελματικότητα, ζήλο και προθυμία ήταν, καθ’ όλη την διάρκεια της φοίτησης μας στα ΜΙΕΕΚ, δίπλα μας, μεταλαμπαδεύοντας μας γνώσεις, δίνοντας μας συμβουλές και βοηθώντας μας να ξεπεράσουμε τα όποια κωλύματα».

Επαγγελματική Δικτύωση

«Εκτός από τις γνώσεις και τους ανθρώπινους δεσμούς, εξίσου σημαντικό ήταν και το γεγονός ότι μας δόθηκε το εφαλτήριο για δικτύωση στον επαγγελματικό χώρο. Μέσω διάφορων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνταν είτε εντός της σχολής, είτε εκτός, μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε πολλά άτομα που κατέχουν κάποια υψηλή θέση σε κάποια εταιρεία, άτομα που εργάζονταν σε άλλα προγράμματα σπουδών τα οποία ήταν σχετικά με το δικό μας.

Κατά το πρώτο έτος της φοίτησης μου στα ΜΙΕΕΚ, είχα την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με την Lordos Plastics, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταποίησης στην Κύπρο, αφού εκεί επέλεξα να κάνω την πρακτική μου άσκηση (διάρκειας έξι εβδομάδων). Μετά το πέρας της πρακτικής άσκησης και αφού πέρασε κάποιο χρονικό διάστημα, δέχθηκα πρόταση εργοδότησης στο τμήμα αγορών από την ίδια την εταιρεία, την οποίαν και αποδέχτηκα. Αρχικά μου είχαν δοθεί περιορισμένες ευθύνες, ενώ στην πορεία η δυνατή θέληση μου σε συνδυασμό με τις πολύτιμες γνώσεις που πήρα από τα ΜΙΕΕΚ με βοήθησαν να ανέβω στην ιεραρχία, με αποτέλεσμα να είμαι σήμερα επικεφαλής στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού».

Πακέτο Γνώσεων

Μέσα από την προσωπική της εμπειρία η Νατάσα θεωρεί πως η φοίτηση στο Πρόγραμμα Σπουδών «Διαχείριση Αγορών και Προμηθειών – Ναυτιλιακά», προσφέρει, σε όποιον φοιτητή έχει θέληση, ένα πακέτο γνώσεων και εμπειριών, που θα αποτελέσει ένα μεγάλο σκαλοπάτι προς την επίτευξη των στόχων του.

Πληροφορίες Εγγραφών

Φοίτησε στα προγράμματα σπουδών της Δημόσιας Σχολής ΜΙΕΕΚ του Υπουργείου Παιδείας και απόκτησε πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο Δίπλωμα Ανώτερης Εκπαίδευσης εντελώς δωρεάν. Οι εγγραφές άρχισαν και συνεχίζονται μέχρι και τις 6 Αυγούστου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας https://enimerosi.moec.gov.cy/ypp12475 του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Οι αιτήσεις εισδοχής θα μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέχρι και την Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021 και ώρα 12 μ., ενώ η προσκόμιση του φακέλου με τα απαραίτητα έγγραφα θα γίνεται στις Τεχνικές Σχολές από τις 8:30 μέχρι τις 13:30 καθημερινά μέχρι τις 13:30 της 6ης Αυγούστου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Προγράμματα Σπουδών, αλλά και τις σχετικές οδηγίες για τις εγγραφές μπορείτε να βρείτε στον Ιστότοπο των ΜΙΕΕΚ στο www.mieek.ac.cy ή στα τηλέφωνα 22 800651/ 22800652/ 22800653

Η Δημόσια Σχολή ΜΙΕΕΚ είναι ένα συγχρηματοδοτούμενο έργο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία και υλοποιούν τη συνεχή σχέση του Ευρωπαίου πολίτη με τον χώρο της εκπαίδευσης και κατάρτισης, η οποία αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής.

Δειτε Επισης

Καρδιακοί όγκοι
Metropolis Mall: Ο Kύριος Προορισμός Αγορών, Ψυχαγωγίας και Κοινότητας στην Καρδιά της Λάρνακας
Ο 7ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Ρομποτικής Robotex και ο 1ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Αθλητικής Ρομποτικής MRC
Η γκαλερί RIANA RAOUNA παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Matete Martini “HUG EACH OTHER AGAIN” στη Λευκωσία
Πρωταθλητές στον αθλητισμό ενώνουν δυνάμεις για το Telethon
Έρχεται η απόλυτη γαστρονομική εμπειρία που κανένας λάτρης της gourmet κουζίνας δεν πρέπει να χάσει
Συμμετοχή του Σχεδίου Ανάκαμψης στην εκδήλωση για την Ημέρα Ευρώπης
Ευρωεκλογές 2024: Ανοιχτή Συζήτηση με υποψήφιους Ευρωβουλευτές
Στην Κύπρο ο John Malcovich την Πέμπτη
Η Ανθρώπινη Αγάπη στην Υπηρεσία της Ζωής: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή