Έκκληση για παραχώρηση κινήτρων για εμβολιασμό νέων κάνει στα μέλη του το ΚΕΒΕ

Έκκληση για παραχώρηση κινήτρων το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 16 Ιουλίου για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης των νέων, κάνει το ΚΕΒΕ με επιστολή που απέστειλε στα μέλη του, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα.

Το ΚΕΒΕ αναφέρει ότι συμμετείχε χθες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στο Προεδρικό Μέγαρο, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη στους νέους, που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-30 ετών όπου όντως τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλά.

Προσθέτει ότι «στη σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνει έκκληση σε επιχειρήσεις και Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου, όπως παραχωρήσουν σχετικά κίνητρα για εμβολιασμό στην υπό αναφορά ηλικιακή ομάδα στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής τους Ευθύνης».

«Είναι επιθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας όπως το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων εκδηλωθεί το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 16 Ιουλίου αλλά θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα αν αυτό γίνει νωρίτερα, κατά προτίμηση μέχρι την Τετάρτη 14 Ιουλίου», προσθέτει.

Αναφέρει επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό οι επιχειρήσεις να λάβουν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ηλικιακής ομάδας 18-30 χρόνων, κατά τον καθορισμό των κινήτρων/ωφελημάτων που θα προσφέρουν στη νεολαία.

Τέλος, το ΚΕΒΕ προτρέπει σε συμμετοχή των μελών του «στην όλη προσπάθεια για να επανέλθουμε στην ομαλότητα και να μην οδηγηθούμε σε περαιτέρω επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης με όλες τις αρνητικές συνέπειες για την υγεία των πολιτών και την οικονομία της χώρας μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις εκδηλώσεις του Παφίτικου Καρναβαλιού
Νέα σχολεία στην επαρχία Λάρνακας και συντήρηση υφιστάμενων αποφάσισε το Υπ. Παιδείας
Ευχαριστίες Δαμιανού στο Νοσοκομείο Shriners για τις επεμβάσεις στην Κύπρο
Έστειλε επιστολή στη ΡΑΕΚ αλλά ζήτησε πάλι χρόνο η ΑΗΚ για την αύξηση στο ρεύμα
Βροχές στο μενού του καιρού-Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής
Δεν ανανεώθηκε το μητρώο ανέργων από το 2008-Πρόβλημα στην αγορά εργασίας
Το 50% των Κυπρίων αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το βάρος-Έκτη στην Ευρώπη η Κύπρος
H Κυπριακή Πρεσβεία στην Αθήνα ενημέρωσε διπλωματικές αποστολές για αγνοούμενους
Επανεξέταση καθεστώτος περιοχών Συρίας για επιστροφές ζήτησε ο ΥΠΕΣ στις Βρυξέλλες
Ειδική τράπεζα ΕΕ για τη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας, πρότεινε ο Παπαναστασίου