Βρέθηκαν 14 απόγονου του Λεονάρντο ντα Βίντσι εν ζωή

Μπορεί ο διάσημος ζωγράφος της Αναγέννησης, Λεονάρντο ντα Βίντσι, να πέθανε πριν από 502 χρόνια, όμως ανάμεσά μας ζουν οι βιολογικοί του απόγονοι. Νέα έρευνα αποκάλυψε 14 εν ζωή άνδρες απογόνους του ντα Βίντσι με ορατό το ενδεχόμενο να υπάρχουν ακόμα περισσότεροι συγγενείς.

Η αποκάλυψη έρχεται μετά από χρόνια έρευνας σε ιστορικά έγγραφα, με απώτερο στόχο την αλληλουχία του γονιδιώματος του καλλιτέχνη για την καλύτερη κατανόηση της μεγαλοφυΐας του. Αν και ο Λεονάρντο ντα Βίντσι δεν απέκτησε παιδιά, είχε 22 ετεροθαλή αδέρφια, από τον πατέρα του, Πιέρο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψαν από μια νέα μελέτη περιοδικού με τίτλο: «Το Νέο Γενεαλογικό Δέντρο της οικογένειας ντα Βίντσι για το DNA του Λεονάρντο. Οι πρόγονοι και οι απόγονοι σε ευθεία γραμμή αρρένων μέχρι τη σημερινή γενιά XXI».

Σε ιστορικό βάθος 21 γενιών εστιάζει η έρευνα

Η έρευνα ξεκίνησε το 2016 και τελικά δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Human Evolution. Υπεύθυνοι της έρευνας ήταν ο μελετητής και ιστορικός τέχνης, Αλεσάντρο Βετσόζι ο οποίος ίδρυσε το Museo Ideale Leonardo da Vinci και η ιστορικός Ανιέζε Σάμπατο, πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας της Κληρονομιάς του Λεονάρντο ντα Βίντσι (Associazione Leonardo da Vinci Heritage).

Ο Βετσόζι ξεκίνησε το έργο της ανίχνευσης του γενεαλογικού δέντρου του ντα Βίντσι το 1973 και άρχισε να συνεργάζεται με τη Σάμπατο το 1993. Οι δύο τους έχουν μελετήσει δημόσια και ιδιωτικά έγγραφα πάνω από 690 χρόνων για να συγκεντρώσουν την οικογενειακή ιστορία του καλλιτέχνη.

Το ARTnews ανέφερε ότι η Σάμπατο δήλωσε μέσω email: «Αισθάνθηκα χαρούμενη, τόσο για τον καρπό της πολλής δουλειάς όσο και για το ότι έκανα γνωστή σε αυτούς τους απογόνους την προέλευση της οικογένειάς τους. Ήταν σαν να ανακαλύπτεις, κομμάτι-κομμάτι, το σχέδιο ενός χαμένου αρχαίου μωσαϊκού. Ήταν η χαρά που έδωσα σε αυτούς τους ανθρώπους μια ιστορία που ήταν πάντα δική τους, αλλά δεν την ήξεραν».

Μέχρι στιγμής, οι ερευνητικές προσπάθειες έχουν οδηγήσει σε δεδομένα για 224 άτομα που εκτείνονται σε 21 γενιές. Η έρευνα ξεκινά από τον Μικέλε ντα Βίντσι, γεννημένο το 1331.

Πηγή: Έθνος 

Δειτε Επισης

Σάλος με Ρωσίδα πυγμάχο που έδωσε ηλεκτρονικό τσιγάρο σε ουρακοτάγκο
ΒΙΝΤΕΟ: Αναστάτωση σε πτήση για Αίγυπτο-Γυναίκα απαιτούσε να πάει στη business class γιατί «πόναγαν τα στήθη της»
BINTEO: Αστυνομικοί στη Γαλλία έκαναν περιπολία στους πλημμυρισμένους δρόμους με μουσική από τον... Τιτανικό
Τουρίστας προσπάθησε να βγάλει selfie και προκάλεσε ζημιές σε πίνακα 300 ετών
Εγκεφαλικά νεκρή για αρκετούς μήνες, γέννησε αγόρι πριν τη βγάλουν από τη μηχανική υποστήριξη τέσσερις μέρες μετά
Ο «δείκτης πίτσας» στις ΗΠΑ είχε προβλέψει την ισραηλινή επίθεση στο Ιράν
Επικό ξέσπασμα Κινέζας επιβάτιδας στο αεροδρόμιο του Μιλάνο-Κυλιόταν στο πάτωμα για υπέρβαρη βαλίτσα
Δώδεκα χρόνια ψάχνει σε χωματερή σκληρό δίσκο με το κλειδί για 732 εκατ. ευρώ σε Bitcoin
Πτήση γεμάτη… νέες τρίχες-Το φαινόμενο μεταμόσχευσης μαλλιών στην Τουρκία
Συγγραφέας έκανε παρουσίαση βιβλίου και... δεν πήγε κανείς