Έφτασαν από την Τουρκία στα κατεχόμενα άλλες 50.000 δόσεις Sinovac

Άλλες 50.000 δόσεις Sinovac έφτασαν χθες βράδυ με ειδικό αεροπλάνο από την Τουρκία στα κατεχόμενα. Με τη νέα ποσότητα, οι δόσεις του κινεζικού εμβολίου που η Τουρκία δωρίζει στο ψευδοκράτος, φθάνουν συνολικά τις 190.000.

Με ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ όσο και ο «υπουργός υγείας», Ουνάλ Ουστέλ ευχαρίστησαν τον Τούρκο Πρόεδρο. Ο κ. Σανέρ ανέφερε ότι στόχος είναι μέχρι τους φθινοπωρινούς μήνες να έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού και πλήρως το ακαδημαϊκό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό.

Σε δηλώσεις του χθες σε διαδικτυακή εκπομπή ο «υπουργός υγείας» είχε δηλώσει πως έχει εμβολιαστεί το 18% του πληθυσμού λέγοντας πως από τις 140.000 δόσεις που είχε στείλει η Τουρκία είχαν χρησιμοποιηθεί οι 139.621.

Στόχος, πρόσθεσε, τον Ιούλιο να δέχονται τουρίστες με διπλό αρνητικό PCR, χωρίς καραντίνα. Θα είμαστε πιο άνετοι, όταν εμβολιαστεί το 40-50% του πληθυσμού, είχε πει χθες ο κ. Ουστέλ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 10,2 εκατ. ευρώ
Εκατοντάδες πολίτες σε διαμαρτυρία έξω από τη Νομική-Κατηγόρησε τον Αγγελίδη για αλαζονεία και ζήτησε παραίτηση η ΠΟΓΟ
Δεν μπορεί να αξιοποιηθεί το νερό της λίμνης Μεμί για άρδευση-«Δεν μπορούν να δοθούν άλλες ποσότητες»
Ανοικτή επιστολή μοναχών της Μονής Αββακούμ με πυρά προς τον Μητροπολίτη Ταμασού-Καταγγέλλουν παράνομη εισβολή
ΤΟΜ: Εξαντλήθηκαν σε λίγα λεπτά οι διαθέσιμες χορηγίες για ηλεκτροκίνηση
Εντός των ημερών το πόρισμα της πειθαρχικής εναντίον του Εκτελεστικού Διευθυντή Λάρνακας-Αμμοχώστου
Ανησυχία βουλευτών για τις συνθήκες διαβίωσης σε δομές φροντίδας
Ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ σε θέματα μεταφορών συζήτησαν Βαφεάδης με Ρέγκεβ
Ανέγερση νέων σχολείων και κλιματιστικά, οι στόχοι της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας
Υποβλήθηκαν 2.841 αιτήσεις στο πλαίσιο του σχεδίου Πολεοδομικής Αμνηστίας