Υπό αυστηρότερες συστάσεις 6 εκ. κάτοικοι στη ΒΔ Αγγλία λόγω έξαρσης της ινδικής μετάλλαξης

Νέες συστάσεις είναι από σήμερα σε ισχύ στο ευρύτερο Μάντσεστερ και στην κομητεία Λάνκασιρ της ΒΔ Αγγλίας, λόγω της αυξανόμενης διασποράς της ινδικής μετάλλαξης Delta.

Μεταξύ άλλων, οι περίπου 6 εκ. κάτοικοι αυτών των περιοχών καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, να συναντώνται με κόσμο σε ανοιχτό χώρο όπου είναι δυνατόν και να φροντίζουν να τηρούν απόσταση δύο μέτρων από άτομα με τα οποία δε συγκατοικούν.

Άλλα μέτρα που τίθενται σε ισχύ είναι η πόρτα-πόρτα διανομή διαγνωστικών μοριακών τεστ από μέλη των ενόπλων δυνάμεων στους δήμους που θα το ζητήσουν.

Ο μητροπολιτικός δήμαρχος του Μάντσεστερ Άντι Μπέρναμ είπε ότι δεν πρόκειται για νέο lockdown και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τα αυξημένα μέτρα θα αποδώσουν. Κάλεσε δε την Κυβέρνηση να επισπεύσει τον εμβολιασμό των νεαρότερων πολιτών, ηλικίας κάτω των 30.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι τα περισσότερα κρούσματα της μετάλλαξης Delta στην περιοχή πράγματι αφορούν κατοίκους κάτω των 30 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τους Times, η Κυβέρνηση όντως ανησυχεί ότι η ινδική μετάλλαξη διασπείρεται εκθετικά μεταξύ των πολιτών ηλικίας περίπου 30 ετών και κάτω που ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί.

Αν και οι πολίτες αυτοί είναι λιγότερο πιθανό να χρειαστούν εντατική θεραπεία ή να πεθάνουν σε σχέση με πιο ηλικιωμένους φορείς, παρόλα αυτά θα αυξήσουν την πίεση επί του συστήματος υγείας NHS και αναπόφευκτα θα οδηγήσουν έστω σε λίγους περισσότερους θανάτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού NHS Providers Κρις Χόπσον, που εκπροσωπεί όλους τους παρόχους υπηρεσιών προς το δημόσιο σύστημα υγείας, δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ότι τα εμβόλια προστατεύουν τους πιο ηλικιωμένους από τη βαριά νόσηση, άρα τους κρατούν μακριά από τα νοσοκομεία και κρατούν χαμηλά τον αριθμό των θανάτων από κορωνοϊό.

Όπως είπε, οι υπεύθυνοι των νοσοκομείων δηλώνουν πως οι ασθενείς που χρήζουν πλέον εισαγωγής είναι κυρίως νέοι που είναι λιγότερο «κλινικά ευάλωτοι». Αυτός είναι ο λόγος που παρά την αύξηση των κρουσμάτων για την ώρα δεν υπάρχει αύξηση των θανάτων.

Εν τω μεταξύ, στο δήμο του Κίνγκστον στα νοτιοδυτικά του Λονδίνου αρχίζει από σήμερα μαζική διενέργεια μοριακών διαγνωστικών τεστ σε όλους τους κατοίκους άνω των 11 ετών, λόγω ανίχνευσης μικρού αριθμού κρουσμάτων της ινδικής μετάλλαξης.

Στο Λονδίνο και συγκεκριμένα για τους θεατές που θα θέλουν να παρακολουθήσουν από κοντά τις επτά αναμετρήσεις για το Euro 2020 που θα διεξαχθούν στο Γουέμπλεϊ, θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά η χρήση πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Οι φίλαθλοι θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέσω της εφαρμογής του εθνικού συστήματος υγείας NHS ή να προσκομίζουν αποδεικτικό αρνητικού γρήγορου τεστ πλευρικής ροής που θα έχουν κάνει όχι νωρίτερα από 48 ώρες πριν τους αγώνες.

Τέλος, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, υπολογίζεται ότι το 80% των κατοίκων της Αγγλίας έχει αναπτύξει αντισώματα κατά του κορωνοϊού. Ίδιο είναι το αντίστοιχο ποσοστό στη Β. Ιρλανδία, στο 83% στην Ουαλία και στο 73% στη Σκωτία.

Δεν προσδιορίζονται, ωστόσο, τα επίπεδα των αντισωμάτων και ο ακριβής βαθμός προστασίας από τον ιό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υποστηρίζει πως ζήτησε τρεις φορές συγγνώμη ο Τυχικός-Διαμηνύει ότι θίγει την αξιοπρέπειά του ο λίβελος πίστεως
Πλήγηκαν πέντε βασικά κέντρα του οργανισμού της 62χρονης που έλαβε λάθος αίμα-Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον
Ένοχος για το διπλό φονικό στα Ανώγεια ο Μανώλης Καλομοίρης-Ο πατέρας του το ένα θύμα
Βατό το γραπτό των Νέων Ελληνικών, δυσκολία στις λεξιλογικές-Τα παράπονα μαθητών για την ύλη
Πώς ο καβγάς Μασκ-Τραμπ απειλεί να εκτροχιάσει το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ
Έντεκα διακινητές και μετανάστες επιχειρούσαν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές-Συνελήφθησαν από τις Βάσεις
Ουκρανική αντεπίθεση στη Ρωσία-Drones χτύπησαν αποθήκη καυσίμων που τροφοδοτεί βομβαρδιστικά
Από νομοτεχνικό έλεγχο το νομοσχέδιο για ίδρυση Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων
Πιθανόν να κληθούν ως μάρτυρες Αρχιεπίσκοπος και Μητροπολίτες για την έφεση Τυχικού-Αποφασίζει το Πατριαρχείο
Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»