Η απάντηση Μακρόν για το χαστούκι-«Να μην αφήσουμε τα βίαια άτομα να κυριεύσουν»

«Μεμονωμένο γεγονός» χαρακτήρισε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, το περιστατικό με το χαστούκι που δέχθηκε από πολίτη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ντομ. Οπως ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν στην εφημερίδα Le Dauphine Libre «πρέπει να μην αφήσουμε τα πολύ βίαια άτομα να κυριεύσουν στη δημόσια αντιπαράθεση. Δεν το αξίζουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Άνδρας χαστούκισε τον Μακρόν σε προεκλογική περιοδεία

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε ενώ ο Μακρόν βρισκόταν σε επίσκεψη στην περιοχή Ντρομ στη νοτιοανατολική Γαλλία, όπου συναντήθηκε με εστιάτορες και φοιτητές για να μιλήσουν σχετικά με το πώς η ζωή επιστρέφει στην κανονικότητα μετά την επιδημία Covid-19. Στο βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μακρόν διακρίνεται να περπατάει προς ένα συγκεντρωμένο πλήθος, που βρίσκεται πίσω από κιγκλιδώματα.

Ο Γάλλος πρόεδρος απλώνει το χέρι του για να χαιρετίσει έναν άνδρα, που φοράει ένα πράσινο μπλουζάκι, γυαλιά και μάσκα. Ο άνδρας ακούγεται να φωνάζει «A Bas La Macronie» (Κάτω ο “Μακρονισμός”) και στη συνέχεια χαστουκίζει τον επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Δύο από τους άνδρες της ασφάλειας του Γάλλου προέδρου κάνουν τάκλιν στον άνδρα με το πράσινο μπλουζάκι, την ώρα που ένας άλλος απομακρύνει τον Μακρόν. Όμως ο Γάλλος πρόεδρος παραμένει σε κοντινή απόσταση για λίγα ακόμη δευτερόλεπτα και φαίνεται να μιλάει σε κάποιον άλλο στην άλλη πλευρά των κιγκλιδωμάτων.

Δύο άνθρωποι συνελήφθησαν σε σχέση με το περιστατικό, μετέδωσαν το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV και το ραδιοφωνικό δίκτυο RMC.

O πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ μίλησε για προσβολή στη δημοκρατία. Ο αριστερός ηγέτης Ζαν-Λυκ Μελανσόν  έγραψε στο Twitter «αλληλεγγύη για τον πρόεδρο» αμέσως μετά το χαστούκι.

H ακροδεξιά ηγέτης, Μαρίν Λε Πεν καταδίκασε το περιστατικό βίας αναφέροντας ότι πολλές φορές οι πολιτικές συζητήσεις να μην μας ευχαριστούν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ανεκτή η σωματική βία.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δειτε Επισης

Τι αναμένεται από τις συνομιλίες Ρωσίας και Ουκρανίας-Οι εκτιμήσεις για αδιέξοδο, τι θα κάνει ο Τραμπ
Συνεχίζεται το θρίλερ για το Ουκρανικό-Την Παρασκευή οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας και Ουκρανίας
Θρίλερ για γερά νεύρα οι συνομιλίες στο Ουκρανικό-«Η Ρωσία δεν είναι σοβαρή»
Το «φιάσκο» στην Τουρκία και οι ειρωνικές εκατέρωθεν δηλώσεις-Τα σενάρια για τις συνομιλίες
Στον αέρα οι συζητήσεις στην Τουρκία-«Ο Ζελένσκι δεν θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη»
Υποβαθμίζει τις συνομιλίες στην Τουρκία ο Τραμπ-«Δεν θα συμβεί τίποτα μέχρι να συναντηθώ με τον Πούτιν»
Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στο Ικόνιο της Τουρκίας-Έγινε αισθητός μέχρι την Άγκυρα
Θρίλερ με τις συνομιλίες για το Ουκρανικό-Από τον «Πρόεδρο κλόουν» στην αντιπροσωπεία «παρωδία»
Το Κίεβο θα αποφασίσει τα βήματα του μετά τη συνάντηση με Ερντογάν
Aναβλήθηκαν για τις επόμενες ώρες οι συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας με πρωτοβουλία Ερντογάν