Σπιτική σάλτσα ντομάτας
07:14 - 07 Ιουνίου 2021
Μια εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
- 1000 γρ. φρέσκες ντομάτες, ώριμες, ξεσποριασμένες, κομμένες στα 4
- 80 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 35 γρ. φρέσκο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
- 35 γρ. κλωνάρι σέλινο, σε κομμάτια (μόνο τον κορμό)
- 5 φύλλα φρέσκου βασιλικού
- λίγα φύλλα φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 800 - 1200 γρ. νερό (ανάλογα με το μέγεθος της κατσαρόλας)
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- 3 βαζάκια με βιδωτό καπάκι (350 γρ. το καθένα)
- κατσαρόλα
- πετσέτα κουζίνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 1000 γρ. ώριμες, ξεσποριασμένες ντομάτες σε κομμάτια, 80 γρ. κρεμμύδι κομμένο στη μέση, 1 σκελίδα σκόρδο, 35 γρ. φύλλα φρέσκου μαϊντανού, 35 γρ. κλωνάρι σέλινο σε κομμάτια, 5 φύλλα φρέσκου βασιλικού, λίγα φύλλα θυμάρι, 1 κουταλάκι αλάτι και κόψτε 1 λεπτό/ταχύτητα 10.
Βήμα 2
Αντικαταστήστε τη μεζούρα με το varoma και μαγειρέψτε 30 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε τη σάλτσα σε καλά αποστειρωμένα βαζάκια, κλείστε αεροστεγώς και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.
Βήμα 3
Στη συνέχεια, τοποθετήστε μια πετσέτα κουζίνας στον πάτο μιας κατσαρόλας και βάλτε από πάνω τα βαζάκια με τη σάλτσα. Προσθέστε νερό στην κατσαρόλα ώστε να καλύπτει τα βαζάκια μέχρι το 1 /4 ή 1 /2 και βράστε για 15 λεπτά.
Βήμα 4
Αφήστε να κρυώσουν καλά και διατηρήστε στο ψυγείο μέχρι να χρειαστούν.
Συμβουλές
Η σάλτσα αυτή χρησιμοποιείται σαν βάση για οποιαδήποτε σάλτσα ντομάτας σε μακαρόνια, γιαχνιστά κλπ.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές