Διαδικτυακά Σεμινάρια Εφαρμογής των Εκπαιδευτικών Προτάσεων για την ΚΑΠ «Από το αγρόκτημα στο πιάτο»

Έκλεισε χθες ο κύκλος των πετυχημένων θεματικών εκπαιδευτικών εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των Εκπαιδευτικών Προτάσεων της Μονάδας Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (ΥΠΠΑΝ), με τίτλο «Από το αγρόκτημα στο πιάτο». Οι Εκπαιδευτικές Προτάσεις ετοιμάστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «CAPturing the Future Generation», το οποίο στοχεύει στην ανάδειξη της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ στην Κύπρο.

Στόχος του εργαστηρίου που είχε τον τίτλο «ΚΑΠ και Καινοτομία» ήταν να βοηθήσει τους/τις εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με το εκπαιδευτικό υλικό που αφορά στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και την καινοτομία. Οι διδακτικές προτάσεις, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν στην τάξη και εξ αποστάσεως, έχουν ως στόχο να ενισχύσουν τις γνώσεις των μαθητών για σύγχρονα θέματα καινοτομίας και τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται σε καλλιέργειες. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικές προτάσεις βοηθούν στην καλλιέργεια θετικών στάσεων έτσι ώστε οι μαθητές/μαθήτριες ως νέοι πολίτες αυτής της χώρας να μπορούν να δουν τους εαυτούς τους ως εν δυνάμει νέους αγρότες και νέες αγρότισσες συνδυάζοντας την τεχνολογία με τις αγροτικές επιχορηγήσεις.

Ο κύκλος των σεμιναρίων αυτών απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Δημοτικής και Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης (Γυμνασιακός Κύκλος) και έχει ως στόχο τη γνωριμία και την πρακτική εξοικείωση τους στα θέματα της αγροτικής ζωής, της παραγωγής και της κατανάλωσης με όρους περιβαλλοντικής προστασίας και αειφόρου ανάπτυξης. Έχουν προηγηθεί 3 θεματικά εκπαιδευτικά σεμινάρια πάνω στις θεματικές «ΚΑΠ και Κλιματική Αλλαγή», «ΚΑΠ και Πείνα», «ΚΑΠ και Βιοποικιλότητα» και ο κύκλος ολοκληρώθηκε χθες με το σεμινάριο «ΚΑΠ και Καινοτομία».

Μέσα από αυτά τα σεμινάρια, τα θέματα που αφορούν στην ΚΑΠ αναλύονται παιδαγωγικά και μεταφέρονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, τυπική και μη-τυπική, μέσα από καινοτόμες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις. Περιλαμβάνονται επίσης δραστηριότητες που παρέχουν τη δυνατότητα στους/στις εκπαιδευτικούς και στους/στις μαθητές/τριες να αντιληφθούν τη σημασία της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στη διασφάλιση της οικολογικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής αειφορίας.

Δείτε τις Εκπαιδευτικές Προτάσεις στην ιστοσελίδα του έργου https://capgeneration.com.cy/ και στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3ossWSd

Για πληροφορίες αναφορικά με το εκπαιδευτικό υλικό μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Μονάδα ΕΠΠΑ στο τηλ. 22 402352, perivallontika@cyearn.pi.ac.cy

Το CAPturing the Future Generation, με επικεφαλής την IMH συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα IMCAP (Funds for Information Measures Relating to the Common Agricultural Policy) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει ως απώτερο στόχο την ενημέρωση των νέων, καθώς και του πληθυσμού στο σύνολό του, για την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για περισσότερές πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα

 +357 22505555  | CAPgeneration2020@gmail.com

  

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Ραΐσι και ο ΥΠΕΞ στη συντριβή του ελικοπτέρου, σύμφωνα με τα Ιρανικά ΜΜΕ
Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Ενδείξεις πως δεν ενήργησε μόνος ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας κατά του Φίτσο
ΒΙΝΤΕΟ: Εντοπίστηκε το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου που συνετρίβη-«Δεν υπάρχει ίχνος ζωής»
Άλλο ένα καλοκαίρι υπό τον φόβο των τετράτροχων στα παραλιακά μέτωπα-Στα συρτάρια τα μέτρα
Τα στοιχήματα των κομμάτων του Κέντρου, ο κίνδυνος της χαμένης ψήφου και η σειρά κατάταξης
Συντονίζουν ενέργειες για την Εθνική Στρατηγική για ορεινά και θέτουν προτεραιότητες στη διυπουργική
Αγώνας δρόμου για να αποφύγουν τις παγίδες θανάτου οι μοτοσικλετιστές-«Λάδια, χαλίκια, πασαλάκια παντού»
Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση ανάπλασης ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας
Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού