Αγγίζει τους 42 βαθμούς ο υδράργυρος-Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, λόγω εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών, οι οποίες θα επηρεάζουν τη χώρα από το απόγευμα της Τετάρτης, μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, η θερμοκρασία το βράδυ της Τετάρτης θα ανέλθει στους 26 βαθμούς, ενώ την Πέμπτη ο υδράργυρος θα ανέλθει στους 42 στο εσωτερικό και 33 στα υψηλότερα ορεινά.

Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

Η θερμή αέρια μάζα, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί σταδιακά από το Σάββατο.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές κυρίως ώρες πιθανό να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως στα νότια και στα ανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά αργότερα ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη αλλά τοπικά, στα δυτικά και στα βόρεια, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Νωρίς το πρωί πιθανό να παρατηρείται τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως στα νότια και στα ανατολικά παράλια, που σταδιακά θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Το απόγευμα, στα νότια και στα νοτιοδυτικά παράλια, θα πνέουν τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα προσήνεμα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 36 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ αλλά στα νοτιοδυτικά παράλια μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα λίγο ταραγμένη.

Tην Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα της Κυριακής θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Τις μεταμεσονύκτιες και πρώτες πρωινές αυγινές ώρες πιθανό να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Παρασκευή, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να παραμείνει αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το Σάββατο αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Κυριακή δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας.

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο το αμερικανικό αντιτορπιλλικό USS THE SULLIVANS (pic)
Πώς απαντά το Υφυπουργείο Πολιτισμού στην απαίτηση της οικογένειας του Stass Paraskos στη Λέμπα
Δόθηκε η έγκριση για συσκευές iOS και τίθεται σε λειτουργεία το e-kalathi
Ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για προκαταρκτικές εξετάσεις σε στρατιωτικές σχολές της Ελλάδας το Υπ. Άμυνας
Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες
Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελλάδα-Αισθητός και στην Κύπρο, προειδοποίηση για τσουνάμι
Βαφτίζουν Airbnb πρώτες κατοικίες και επωφελούνται του ΦΠΑ-Αυξάνονται τα καταλύματα, γεμίζει η βαλίτσα των προβλημάτων
Άργησε να κυλήσει το νερό στον μύλο και δεν αποκλείονται αποκοπές-Μεγάλο crash test η ζήτηση του καλοκαιριού
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ταυτοποιήθηκαν άλλοι εννέα αγνοούμενοι-Κατ’ ιδίαν επαφές Αριστοτέλους με τις οικογένειες των θυμάτων