Κοτόπουλο με ελιές
06:36 - 03 Ιουνίου 2021
Μια εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 φύλλο δάφνης
- 500 γρ. στήθος κοτόπουλο, σε λωρίδες
- 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
- 40 γρ. βούτυρο αλατισμένο, σε κομμάτια
- 100 γρ. λευκό κρασί
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 90 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσια
- 1 κ.γλ. αποξηραμμένο βασιλικό ή λίγα βφρέσκα φύλλα βασιλικού
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- μπολ
- πιατέλα σερβιρίσματος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 20 γρ. ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο, 4-5 κόκκους πιπεριού, χυμό από 1 λεμόνι και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
Βήμα 2
Προσθέστε 1 φύλλο δάφνης, 500 γρ. στήθος κοτόπουλο σε λωρίδες και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
Μεταφέρετε σε ένα μπολ και βάλτε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.
Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο 100 γρ. κρεμμύδι κομμένο στη μέση, την υπόλοιπη 1 σκελίδα σκόρδο, 40 γρ. ελαιόλαδο, 40 γρ. βούτυρο αλατισμένο σε κομμάτια και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 4
Στη συνέχεια, σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 5
Τοποθετήστε το χτυπητήρι, προσθέστε το μαριναρισμένο κοτόπουλο και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ ταχύτητα 1.
Βήμα 6
Προσθέστε 100 γρ. κρασί, 1 κουταλάκι αλάτι και μαγειρέψτε 15 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.
Βήμα 7
Προσθέστε 90 γρ. πράσινες ελιές και μαγειρέψτε ακόμα 2 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.
Βήμα 8 Μεταφέρετε σε μια πιατέλα, πασπαλίστε με λίγο βασιλικό και σερβίρετε αμέσως. Συμβουλές Μπορείτε να κάνετε την μαρινάδα (βήμα 1 & 2 ) από την προηγούμενη μέρα.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές