Φόρμουλα συγχώνευσης της Συμμαχίας στην ΕΔΕΚ συζητούν Σιζόπουλος-Λιλλήκας

Τη φόρμουλα για την επόμενη ημέρα της συνεργασίας τους αναζητούν η ΕΔΕΚ και η Συμμαχία Πολιτών, καθώς η συμφωνία που έκαναν προεκλογικά έχει και συνέχεια, η οποία αναμένεται να γίνει πράξη τους επόμενους μήνες. Οι πληροφορίες, μάλιστα, συγκλίνουν ότι αυτό θα γίνει ιδιαίτερα ομαλά και χωρίς πολλά προβλήματα, αφού και οι δύο πλευρές τηρούν το δικό τους μέρος της συμφωνίας και δεν προέκυψαν οποιαδήποτε προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι, προεκλογικά, συμφωνήθηκε ότι στελέχη της Συμμαχίας θα κατέρχονταν υπό το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ στις βουλευτικές εκλογές, με έναν από αυτούς μάλιστα, τον Ανδρέα Αποστόλου, να καταλαμβάνει έδρα στην περιφέρεια Λάρνακας, κάτι που πρώτη φορά συμβαίνει στην ιστορία της ΕΔΕΚ. Ο κ. Αποστόλου εξελέγη ως βουλευτής της ΕΔΕΚ και θα αποτελεί κανονικά μέλος της ομάδας, όπως και οι τρεις προερχόμενοι από την ΕΔΕΚ βουλευτές, χωρίς οποιαδήποτε διαφοροποίηση. Ήταν, άλλωστε, από την αρχή ένθερμος υποστηρικτής της συνεργασίας και πίστευε πολύ στην προοπτική που διανοιγόταν.

Τις συζητήσεις για την επόμενη μέρα τις ανέλαβαν, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, οι προέδροι των δύο κινημάτων, Μαρίνος Σιζόπουλος και Γιώργος Λιλλήκας. Στόχος είναι ουσιαστικά η Συμμαχία Πολιτών να συγχωνευθεί στην ΕΔΕΚ και μια μερίδα των στελεχών της να ενταχθούν στα συλλογικά όργανα των Σοσιαλδημοκρατών. Δεν αποκλείεται, επίσης, μέρος των επαγγελματικών στελεχών της Συμμαχίας να απορροφηθούν από την ΕΔΕΚ.

Αυτή θα είναι, ουσιαστικά, και η τελευταία πράξη του Γιώργου Λιλλήκα στην πολιτική, αφού, όταν ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις, κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός των επόμενων τριών μηνών, αναμένεται να αποχωρήσει οριστικά από την πολιτική ζωή του τόπου, μετά από πολλά χρόνια συνεχούς παρουσίας.

Φαίνεται πως όλες οι πλευρές είναι ικανοποιημένες από αυτή την εξέλιξη, αφού, αν και δεν έπιασαν τον στόχο της εισόδου στην τρίτη κατανομή, γεγονός που κρίνεται απογοητευτικό, η αύξηση της κοινοβουλευτικής παρουσίας της ΕΔΕΚ κατά ένα άτομο αποτιμάται πολύ θετικά, ιδιαίτερα δε από την στιγμή που έγινε σε μία εκλογική περιφέρεια που παραδοσιακά δεν είχε τόσο υψηλές επιδόσεις.

Η συμβολή στις εκλογές των δυνάμεων που έφερε στην εξίσωση η Συμμαχία Πολιτών θεωρείται σημαντική, ενώ οι υποψηφιότητες που προέρχονται από τις τάξεις της αγκαλιάστηκαν και από τους ΕΔΕΚίτες. Χαρακτηριστικό είναι πως, πέραν της πρωτιάς του κ. Αποστόλου στη Λάρνακα, αρκετά καλή κρίνεται και η τέταρτη θέση του Γιώργου Ευσταθίου στη Λεμεσό, όπως και οι κατατάξεις υποψηφίων στη Λευκωσία.

Θα πρέπει, βεβαίως, να σημειωθεί ότι, πέραν των προερχόμενων από τη Συμμαχία ατόμων, κι άλλα πρόσωπα που δεν είναι «βέροι ΕΔΕΚίτες» τα πήγαν πολύ καλά, όπως ο Χρίστος Ιακώβου που ήρθε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στη Λεμεσό (την έδρα κατέλαβε ο Μαρίνος Σιζόπουλος ως επικεφαλής ψηφοδελτίου) και ο Στέλιος Γεωργίου που ήρθε τρίτος σε σταυρούς στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας. Τα νούμερα αυτά δείχνουν και την αξία που είχαν για την ΕΔΕΚ σε αυτές οι εκλογές οι συνεργασίες με άτομα που δεν προέρχονταν από τον δικό της χώρο αλλά συμπορεύθηκαν αρμονικά μαζί της στον προεκλογικό.

Δειτε Επισης

Βαθαίνει η ρήξη μεταξύ Προεδρικού και Οδυσσέα-«Fake news» η μια πλευρά, «ντράπηκε κι η ντροπή» η άλλη
Σε νέο γύρο διαβουλεύσεων ο ΔΗΣΥ με ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ-Τα νέα δεδομένα στο τραπέζι
Εγκρίνεται στο Υπουργικό η σύσταση του Ινστιτούτου Καρκίνου
Νέες νομοθεσίες κατά της παράνομης διακίνησης μεταναστών προτείνει η Κομισιόν-Oι πέντε στόχοι
Χριστοδουλίδης: Η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να είναι η λύση του Κυπριακού
Κοινωνικές επενδύσεις και Κάρτα Αναπηρίας συζήτησε η Ευαγγέλου στις Βρυξέλλες
Εκτίμηση για τη θέση αρχών στο Κυπριακό, εξέφρασε η ΠτΒ στον Πολωνό Πρέσβη
Τη διαφύλαξη των αρχών και αξιών της ΕΕ τόνισε η ΠτΒ στην Πρέσβη της Ουγγαρίας
Έντονος για τις προκλήσεις των Τούρκων ο ΠτΔ-«Θα υλοποιηθούν αποφάσεις, αν δεν αποκατασταθεί η τάξη»
Καταδίκασε τη νέα παραβίαση του στάτους κβο από κατοχικές αρχές η Δημητρίου