Οδοιπορικό από την Ελλάδα, μέχρι την Κύπρο για τα 25 χρόνια από τη δολοφονία Ισαάκ και Σωλομού

Οδοιπορικό που θα διατρέξει την Ελλάδα και θα καταλήξει στην Κύπρο υπό τον τίτλο «Η μνήμη τρέχει ξανά» και εκδήλωση στην Πλατεία Ελευθερίας, διοργανώνει η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τις δολοφονίες των δύο ηρώων και των 200 χρόνων από το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας ενημέρωσαν ότι η η αποστολή θα ξεκινήσει την Πέμπτη 1 Ιουλίου από τη Θεσσαλονίκη και θα διασχίσει τόσο τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θράκη, τη Μακεδονία, όσο και την Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Αττική και την Κρήτη πριν καταλήξει στην Κύπρο, στις 11 Ιουλίου.

Όπως αναφέρθηκε, το οδοιπορικό της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» έχει και τον χαρακτήρα διαφώτισης για το πρόβλημα της Κύπρου, καθώς θα διανεμηθεί ενημερωτικό τρίπτυχο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Οι μοτοσικλετιστές θα επισκεφτούν συμβολικά σημεία της Ελλάδας, όπως τα ελληνοτουρκικά σύνορα, το Οχυρό Ρούπελ, το Μεσολόγγι, το Ναύπλιο, την Κρήτη, τα Καλάβρυτα, με σκοπό να επανατοποθετηθεί η ιστορική συνείδηση και η ανάγκη ενότητας του Ελληνισμού. Σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, θα τονιστεί σε ανώτατο βαθμό το νόημα της ιστορικής συνέχειας, με ονοματοδοτήσεις οδών «Ισαάκ – Σολωμού» στην Αλεξανδρούπολη, στο Ναύπλιο και αλλού.

Σκοπός του οδοιπορικού είναι και η προώθηση του αιτήματος για εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης όσων καταζητούνται για τις δολοφονίες της 11ης και 14ης Αυγούστου 1996.

Τέλος αναφέρθηκε πως με την επιστροφή στην Κύπρο, η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», θα διοργανώσει μεγάλη εκδήλωση μνήμης και τιμής στην Πλατεία Ελευθερίας στις 17 Ιουλίου με τη συμμετοχή μουσικών συνόλων και τραγουδιστών από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Δειτε Επισης

Το ΥΠΑΜ συμμετείχε με έξι κυπριακές εταιρείες σε έκθεση στην Κρακοβία
Έργα κατά τις νυχτερινές ώρες την επόμενη εβδομάδα στους αυτοκινητόδρομους
Πάνω από 2,000 κλήσεις στο Hope For Children το 2024-«Αλματώδης αύξηση»
Το ΥΠΑΜ ανακοίνωσε ημερομηνίες υγειονομικής εξέτασης και χορήγησης ιματισμού στους 2025 ΕΣΣΟ
Έστειλε πίσω στο Υπουργείο Υγείας τα νομοσχέδια για τα Βιοϊατρικά Εργαστήρια η Βουλή
Μ. Κεραυνός: Η κυπριακή οικονομία αντιμετωπίζει με επιτυχία τους εξωτερικούς κινδύνους
Πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για καρκίνο του παχέος εντέρου ανακοίνωσε το Υπ. Υγείας
Να ανοίξει εκ νέου το θέμα του 12% στις συντάξεις ζητά η ΔΕΟΚ
Συνάντηση ΟΣΑΚ με ΟΑΥ για καθυστερήσεις και απορρίψεις αιτημάτων για φάρμακα
Ξεκαθαρίζει ο Βαφεάδης-«Στενή και ουσιαστική η συνεργασία του Υπουργείου με τον Βύρα»