Παστίτσι χαλεπιανού με γέμιση σοκολάτας

Μια εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

  • Γέμιση σοκολάτας - γκανάζ
  • 120 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 110 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 25 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια

Παστίτσι χαλεπιανού

  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χωρίς κέλυφος
  • 60 γρ. αλεύρι 1 /2 κουταλάκι μπέικιν πάουτερ
  • 2 ασπράδια
  • 1 /2 κουταλάκι σταγόνα πράσινο χρώμα
  • ζαχαροπλαστικής (προαιρετικό)

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • κορνέ ζαχαροπλαστικής πράσινο χρώμα
  • αντικολλητικό χαρτί
  • ταψί φούρνου
  • μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γκανάζ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα και αλέστε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα με τη βοήθεια της σπάτουλας.

Βήμα 2

Προσθέστε 110 γρ. κρέμα γάλακτος και λιώστε 4 λεπτά/50°C/ ταχύτητα

Βήμα 3

Προσθέστε 25 γρ. βούτυρο και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη να κρυώσει. Μεταφέρετε στο ψυγείο μέχρι να χρειαστεί.

Παστίτσι χαλεπιανού

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 175 γρ. ζάχαρη και αλέστε 8 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα με τη βοήθεια της σπάτουλας.

Βήμα 2

Προσθέστε 180 γρ. φιστίκια Αιγίνης, 60 γρ. αλεύρι, 1 /2 κουταλάκι μπέικιν πάουτερ και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα με τη βοήθεια της σπάτουλας.

Βήμα 3

Προσθέστε 2 ασπράδια αυγού, 1 /2 κουταλάκι πράσινου χρώματος και αναμείξτε 28 δευτερόλεπτα/ταχύτητα στάχυ. Μεταφέρετε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.

Βήμα 4

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160C. Καλύψτε ένα ταψί φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και με τη βοήθεια του κορνέ σχηματίστε ομοιόμορφους κύκλους διαμέτρου 2- 2.5 εκατοστά και ύψος 1.5 εκ. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα σε ένα δεύτερο ταψί φούρνου.

Βήμα 5

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 160°C για 8-10 λεπτά. Το ιδανικό είναι να έχουν τραγανή όψη και λίγο υγρά/μαλακά εσωτερικά.

Βήμα 6

Όταν ο χρόνος ψησίματος των παρφέ ολοκληρωθεί μεταφέρετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν. Καλύψτε τα μισά παρφέ με 1 κουταλάκι καλά γεμάτο γκανάζ σοκολάτας και καλύψτε με ακόμα ένα παρφέ, Επαναλάβετε τη διαδικασία και σερίρετε αμέσως.

Παραλλαγές

Μπορείτε να φτιάξετε 16 παστίτσια χωρίς γέμιση σοκολάτας. Σχηματίστε σε διάμετρο 4-5 εκ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (160°C) για 10-12 λεπτά

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι