Πρωτοπορεί ο Μητσοτάκης-Voucher ύψους 150 ευρώ σε εμβολιασμένους νέους ηλικίας 18-25 ετών

Με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο, ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις στο Μέγαρο Μαξίμου για τις διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους.

Ο κ. Σκέρτσος ξεκίνησε την τοποθέτησή του κάνοντας αναφορά στην εμβολιαστική διαδικασία στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για καθολικότητα της πρόσβασης στον εμβολιασμό σημειώνοντας πως στην Ελλάδα εμβολιάζει 100.000 πολίτες κάθε μέρα. Όπως είπε περίπου το 48% του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί πλήρως έως τέλος Ιουλίου.

Παράλληλα σημείωσε πως η στρατηγική στον εμβολιασμό αναπροσαρμόζεται για να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας.

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος όπως είπε η χώρα μας φαίνεται να κερδίζει την μάχη μένοντας πάντα σε επιφυλακή. Οι εμβολιασμοί απλώνονται, η οικονομική και κοινωνική ζωή επανέρχονται στην κανονικότητα είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τις ανακοινώσεις λέγοντας πως ξεκινά η χορήγηση voucher ύψους 150 ευρώ σε εμβολιασμένους ηλικίας 18-24 ετών το οποίο θα καλύπτει ταξίδια, ή επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα αφορά όλους τους νέους αυτής της ηλικιακής ομάδας οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν εντός του 2021.

Στην παρουσίαση μετέχουν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο θπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Κατά πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν αναμένεται να ανακοινώσει όλες τις λεπτομέρειες για τη λειτουργία των κλειστών χώρων, καθώς τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις εξειδίκευσης των μέτρων. Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα προβεί σε μια συγκεκριμένη εξαγγελία, που θα δίνει κίνητρα για την στήριξη των εμβολιασμών

Σύμφωνα τώρα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η εφαρμογή του σχεδίου που θα καταρτιστεί θα είναι άμεση από την αρχή του Ιουλίου έτσι ώστε η αγορά και η κοινωνία να μπορέσει να ζήσει ένα όσο το δυνατόν πιο κανονικό καλοκαίρι, έστω και με τον διαχωρισμό εμβολιασμένων και μη.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο protothema.gr πως είναι σημαντικό να διευκρινιστεί πως οι όποιες διευκολύνσεις αφορούν σε δραστηριότητες δευτερεύουσας σημασίας και όχι καταστήματα που ειδών πρώτης ανάγκης, όπως σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, φούρνους κλπ. Οι επιχειρήσεις αυτές θα είναι υποχρεωμένες να εξυπηρετήσουν όλους τους πελάτες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες της ψυχαγωγίας, της διασκέδασης και της εστίασης να επιλέγουν εάν επιθυμούν να εξυπηρετούν μόνον εμβολιασμένους ή όλους τους πολίτες. Σε περίπτωση που επιλέγουν το πρώτο δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός όσον αφορά τα μέτρα ενάντια στην πανδημία και οι χώροι θα λειτουργούν κανονικά. Εάν ο επιχειρηματίας επιλέξει να μην διαχωρίσει τους πελάτες του, τότε θα μπορεί να τους εξυπηρετήσει στους εξωτερικούς χώρους και μόνο ενώ κάθε άλλο μέτρο που είναι σε ισχύ θα πρέπει να τηρηθεί.

Δειτε Επισης

Παραβίασαν ηλεκτρονικό πορτοφόλι εταιρείας και έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 458 χιλιάδων ευρώ
Υποβολή δηλώσεων ζημιάς για τους πληγέντες παραγωγούς-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας
Καταγγέλλει εμπρησμούς και στην Ορούντα ο Λογγίνος-«Θεάθηκε αυτοκίνητο να βάζει τρεις εστίες»
Μαρτυρία για τη φονική πυρκαγιά-«Ξεκίνησε από τον δρόμο προς το Άρσος, όχι από τον ποταμό ή από τον σκουπιδότοπο»
Καταστράφηκαν 400 πάσσαλοι της ΑΗΚ από την πυρκαγιά-Εγκαταστάθηκαν γεννήτριες σε επτά κοινότητες
Ζημιές σε 191 κατοικίες, κάηκαν 120 οχήματα-Συνεχίζεται η καταγραφή ζημιών στην ορεινή Λεμεσό (pics)
Τρεις άμαχοι νεκροί σε επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία
Πάνω από 20 νεκροί σε επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
LIVE: Περιπολίες της Αστυνομίας μετά από καταγγελίες για κλοπές σε σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές
Η φωτιά που έσβησε την ελπίδα και οι δηλώσεις Χαρτσιώτη-Παναγιώτου που «αναζωπύρωσαν» τις αντιδράσεις