Αυγά για brunch

Μια εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

Γέμιση

  • 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στη μέση (προαιρετικά)
  • 60 γρ. λάδι
  • 200 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
  • 120 γρ. μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. μπέικον, σε κύβους
  • 2 κ.γλ. αλάτι
  • 2 κ.γλ. πιπέρι

Αυγά

  • λίγο βούτυρο, για το βουτύρωμα
  • 6 αυγά
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. πιπέρι
  • 500 γρ. νερό

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • 6 πυρίμαχα μπολάκια για το Varoma

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γέμιση

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στη μέση, 60 γρ. λάδι και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Σάλτσα ντομάτας

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα κονσέρβας, 10 γρ. πάστα ντομάτας, 10 γρ. κέτσαπ, 10 γρ. ελαιόλαδο, 1 /2 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι αποξηραμμένη ρίγανη και κόψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Προσθέστε 200 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο, 120 γρ. μανιτάρια σε λεπτές φέτες, 150 γρ. μπέικον σε κύβους, 2 κουταλάκια αλάτι, 2 κουταλάκια πιπέρι και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1. Σουρώστε στο καλαθάκι και αφήστε στην άκρη να στραγγίσει.

Αυγά

Βήμα 1

Βουτυρώστε 6 πυρίμαχα μπολάκια που χωρούν στο Varoma και μοιράστε μέσα το μείγμα της γέμισης. Προσθέστε από πάνω ένα αυγό στο κάθε μπολάκι και αλατοπιπερώστε. Βάλτε στον κάδο 500 γρ. νερό, τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και βάλτε μέσα τα μπολάκια που γεμίσατε. Μαγειρέψτε στον ατμό 15 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.

Βήμα 2

Σερβίρετε αμέσως.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι