Ανθοί με γέμιση μους κοτόπουλο

Μια εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ
  • 200 γρ. στήθος κοτόπουλο, σε μικρούς κύβους, μισοκατεψυγμένο
  • 1 απράδι αυγού
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 /2 κ.γλ. αλάτι και λίγο ακόμα για το ράντισμα
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 35 ανθούς
  • 500 γρ. νερό
  • λίγο λιωμένο βούτυρο 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • πιατέλα για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. στήθος κοτόπουλο μισοκατεψυγμένο σε μικρούς κύβους, 1 ασπράδι και πολτοποιήστε 8 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5 βοηθώντας με τη σπάτουλα.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, ρυθμίστε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5 και προσθέστε λίγη-λίγη 200 γρ. κρέμα γάλακτος από το άνοιγμα της μεζούρας πάνω στα περιστρεφόμενα μαχαίρια.

Βήμα 3

Προσθέστε 1 /2 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, 1 κουταλάκι ρίγανη και αναμείξτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη. Πλύνετε τον κάδο.

Βήμα 4

Βάλτε στον κάδο 500 γρ. νερό και βράστε 7 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Εν τω μεταξύ, γεμίστε τους ανθούς με το μους κοτόπουλο και τοποθετήστε στο Varoma.

Βήμα 5

Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 16 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.

Βήμα 6

Μεταφέρετε τους ανθούς σε μια πιατέλα, αλείψτε με λίγο λιωμένο βούτυρο, ραντίστε με λίγο αλάτι και σερβίρετε αμέσως.

Συμβουλές

Αντικαταστήστε τη ρίγανη με καπνιστό μπέικον ή μανιτάρια truffle ή σπόρους μουστάρδας, τάραγκον κλπ

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι