Σε σοβαρή κατάσταση τρείς μητροπολίτες από την επίθεση με βιτριόλι-Οι δύο με εγκαύματα στα μάτια (pics)

Επίθεση με βιτριόλι στους επτά Μητροπολίτες του συνοδικού δικαστηρίου που συνεδρίαζε στη Μονή Πετράκη έκανε ιερέας, ο οποίος είχε καθαιρεθεί και το δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την ποινή της καθαίρεσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ιερέας- δράστης είναι από τη Βέροια, είχε μαζί του ένα μπουκαλάκι με το οξύ και το έριξε κατά των μητροπολιτών στο πρόσωπο και στο σώμα, μόλις κατάλαβε ότι η απόφαση του Συνοδικού δικαστηρίου θα ήταν η καθαίρεσή του.

Επίσης, ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας και βαρύνεται με βαριά πειθαρχικά παραπτώματα που είχαν οδηγήσει στην καθαίρεσή του.

Στο Συνοδικό δικαστήριο μετέχουν οι μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Αρτης, Κασσανδρείας, Γουμενίσσης και Ζακύνθου. Τουλάχιστον δύο εκ των Μητροπολιτών έχουν εγκαύματα στα μάτια. Το ΕΚΑΒ διακόμισε  πέντε εξ αυτών (Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυινουπόλεως, Κασανδρείας και Ζακύνθου) στο Λαϊκό Νοσοκομείο που εφημερεύει, ωστόσο οι γιατροί αξιολόγησαν ότι έπρεπε να αντιμετωπισθούν από τη μονάδα εγκαυμάτων του ΚΑΤ.  Οι άλλοι δύο ιεράρχες πήγαν στο νοσοκομείο με ιδιωτικά μέσα.

Στο νοσοκομείο μεταβαίνει αυτή την ώρα ο υπουργός Υγείας της χώρας, Βασίλης Κικίλιας, για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των ιεραρχών.

  

  

  

  

 

 

Δειτε Επισης

Φρίκη στη Βραζιλία-Δολοφόνησε 16χρονη έγκυο και της πήρε το μωρό
Επιστρέφουν οι αστροναύτες που είχαν εγκλωβιστεί για πάνω από 9 μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα που αναζητούνταν για διάρρηξη και κλοπή από αποθήκη στο Στρόβολο
Τρία εκατομμύρια έδωσε η Κύπρος για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας-«Θα καταβληθούν κι άλλα για το 2025»
Καταγγελίες από Κόμμα για τα Ζώα για χώρους εκπαίδευσης σκύλων-«Δεκατρείς περιοχές είναι στο δίκτυο Natura»
Εξήγγειλε από τη Γενεύη υποψηφιότητα για την Προεδρία των Οικολόγων ο Κυριάκος Τσιμίλλης
Κατέθεσε στο ΤΑΕ για την φερόμενη επίθεση από πρώην της η Μελίνα Μεταξά-Εκδόθηκε διάταγμα περιοριστικών μέτρων
Τουλάχιστον 20 συλλήψεις για τη φονική φωτιά στα Σκόπια-«Όλοι άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο»
Χτίζονται γέφυρες συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πυρκαγιά σε βιοτεχνία στη Λεμεσό-Κάηκαν σωροί από παλέτα, προστατεύτηκε εργοστάσιο