Φιλετάκια χοιρινά με πατάτες και σάλτσα μουστάρδας
10:35 - 22 Ιουνίου 2021
Υπέροχα χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα μουστάρδας και κόκκινο κρασί που συνοδεύονται από τραγανές πατάτες.
ΥΛΙΚΑ
Μαρινάδα
- 100 γρ. κονιάκ
- 100 γρ. κόκκινο ξηρό κρασί
- 100 γρ. γάλα
- 120 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικό)
- 2 κ.γλ. μουστάρδα με κόκκους
- 2 κ.γλ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμού λαχανικών
- 1/2-1 κ.γλ. αλάτι
- 1/2-1 κ.γλ. πιπέρι
Φιλετάκια
- 700 γρ. ψαρονέφρι, σε φιλετάκια πάχους 1
- εκ.
- 300 γρ. μανιτάρια, σε φέτες
- 250 γρ. νερό
- 500 γρ. πατάτες, σε φέτες πάχους 1/2 εκ.
Σάλτσα
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 30 γρ. κορν φλάουερ, διαλυμένο σε 50 γρ. νερό
- 2-3 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό,
- ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- μπολ
- πιατέλα σερβιρίσματος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαρινάδα
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 100 γρ. κονιάκ, 100 γρ. λευκό ξηρό κρασί, 100 γρ. γάλα, 120 γρ. κρεμμύδι κομμένο στη μέση, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 κουταλάκια μουστάρδα με κόκκους, 2 κουταλάκια μουστάρδα Dijon, 1 κουταλιά πάστα ζωμού λαχανικών, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι πιπέρι και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τα φιλετάκια και αφήστε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τα μαριναρισμένα φιλετάκια στους δίσκους Varoma εναλλάξ με 300 γρ. φέτες μανιταριών, αφήνοντας χώρο να διαπερνά ο ατμός. Προσθέστε στον κάδο τη μαρινάδα που έμεινε από τα φιλετάκια, 250 γρ. νερό, τοποθετήστε το καλαθάκι στον κάδο και ζυγίστε μέσα 500 γρ. πατάτες σε φέτες πάχους 1/2 εκ.
Βήμα 3
Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 40 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το Varoma και το καλαθάκι και αφήστε στην άκρη μέχρι να τελειώσετε τη σάλτσα.
Σάλτσα
Βήμα 1
Προσθέστε στον κάδο 100 γρ. κρέμα γάλακτος, 30 γρ. διαλυμένο κορν φλάουερ σε 50 γρ. νερό και βράστε 3 λεπτά/80°C/ταχύτητα 4.
Εν τω μεταξύ, μεταφέρετε τα φιλετάκια και τις πατάτες σε μια πιατέλα.
Βήμα 2
Περιχύστε τα φιλετάκια και τις πατάτες με λίγη σάλτσα και γαρνίρετε με 2-3 κλωνάρια ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε την υπόλοιπη σάλτσα στο πλάι.
Συμβουλές
Μπορείτε να κάνετε την μαρινάδα (βήμα 1) από την προηγούμενη μέρα.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές