Κλείδωσαν και οι πρόεδροι του ΑΚΕΛ, εκκρεμεί η ΔΗΠΑ-Την Τετάρτη η σύνθεση των Επιτροπών

Σε νέα συνεδρία της Επιτροπής Επιλογής υπό την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, την Τετάρτη στις 12:30, ολοκληρώνεται το θέμα του καταρτισμού των 16 κοινοβουλευτικών επιτροπών και της ad hoc επιτροπής για το Δημογραφικό.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, στη σημερινή συζήτηση υπήρξε κατάληξη για το ποιοι θα αναλάβουν τις προεδρίες των επιτροπών, ενώ ανοικτό για αύριο παραμένει το θέμα των αναπληρωτών προέδρων και της σύνθεσης των επιτροπών.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι όλα τα κόμματα έστειλαν τις εισηγήσεις τους τόσο για το θέμα των αναπληρωτών προέδρων και για τα μέλη της κάθε επιτροπής. Κάθε επιτροπή θα απαρτίζεται από μέχρι 11 βουλευτές, 3 βουλευτές του ΔΗΣΥ, 3 του ΑΚΕΛ, 2 του ΔΗΚΟ και άλλα τρία μέλη θα προέρχονται από τα μικρότερα κόμματα.

Παράλληλα, με βάση τις ίδιες πηγές, όσον αφορά τις επιτροπές στις οποίες θα προεδρεύει βουλευτής από τα μικρά κόμματα, υπάρχει η σκέψη αναπληρωτής να αναλαμβάνει βουλευτής από άλλο μικρό κόμμα. Ωστόσο αυτό απομένει να ξεκαθαρίσει στην αυριανή συνεδρία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ΔΗΣΥ θα έχει 5 προεδρίες με τον Χάρη Γεωργιάδη να αναλαμβάνει την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών, τον Ευθύμιο Δίπλαρο την Επιτροπή Υγείας, τον Νίκο Τορναρίτη την προεδρία της Επιτροπής Νομικών, τον Δημήτρη Δημητρίου να παίρνει την προεδρία της επιτροπής Θεσμών και τον Κυριάκο Χατζηγιάννη να αναλαμβάνει την Επιτροπή Εμπορίου.

Το ΑΚΕΛ θα έχει επίσης 5 επιτροπές. Ο Άριστος Δαμιανού αναλαμβάνει την προεδρία της επιτροπής Εσωτερικών, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου της Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Αντρέας Καυκαλιάς της Επιτροπής Εργασίας, ο Νίκο Κέττηρο αναλαμβάνει την προεδρία της Προσφύγων και ο Γιαννάκης Γαβριήλ την προεδρία της Επιτροπής Γεωργίας.

Τρεις προεδρίες θα έχει το ΔΗΚΟ. Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου διατηρεί την προεδρία της επιτροπής Οικονομικών, ο Ζαχαρίας Κουλίας την προεδρία της επιτροπής Ελέγχου και ο Παύλος Μυλωνάς της επιτροπή Παιδείας.

Η Επιτροπή Άμυνας παραμένει στην ΕΔΕΚ και τον Μαρίνο Σιζόπουλο, ενώ η ΔΗΠΑ θα πάρει την προεδρία της επιτροπής Μεταφορών και ενδιαφέρον για τη θέση εξέφρασαν ο Μαρίνος Μουσιούττας και ο Αλέκος Τρυφωνίδης. Ο Πρόεδρος των Οικολόγων, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου αναλαμβάνει την προεδρία της επιτροπής Περιβάλλοντος. Τέλος το ΕΛΑΜ, κατά πάσα πιθανότητα με τον Λίνο Παπαγιάννη, θα αναλάβει την προεδρία της ad hoc επιτροπής για το Δημογραφικό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μήνυμα Αννίτας για ισχυρό ΔΗΣΥ με καρφιά σε ΕΛΑΜ και αναφορά σε Φειδία-«Αποφυγή λαϊκισμού για φθηνούς πολιτικούς πόντους»
Ανακοίνωσαν την κάθοδο Ολγκίν τα Ηνωμένα Έθνη για προετοιμασία της πολυμερούς-Κάνει στάση στο Παρίσι
Η Βουλή ψήφισε νομοσχέδια για εναρμόνιση με τον κανονισμό ΕΕ για ψηφιακές υπηρεσίες
Αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Αμερική συναντήθηκε με το ΚΝΚ στα κατεχόμενα
Ζήτησε να θεωρείται βουλευτής του ΔΕΚ ο Θεμιστοκλέους αλλά αρνήθηκε η Βουλή-«Αν δεν το αναγνωρίζετε δεν φταίω εγώ»
Παρέμβαση Χατζηγιάννη για Γάζα και Ιράν στην Ολομέλεια ΚΣ ΟΑΣΕ
Τατάρ στον Πρωθυπουργό του Αζερμπαϊτζάν: Η «τδβκ» είναι η τιμή και η σημαία του τουρκικού κόσμου
Νομοθετική ρύθμιση για εγγραφή εταιρειών συμφερόντων τρίτων χωρών αναζητά η Βουλή
Ενημέρωσε τους αρχηγούς κομμάτων για τα νομοσχέδια για φορολογική μεταρρύθμιση ο Κεραυνός
X. Σενέκης στην ΚΣ ΟΑΣΕ: Η τουρκική κατοχή δεν είναι παγωμένη σύγκρουση