Δεν επιτυγχάνεται ο στόχος του Μπάϊντεν για τους εμβολιασμούς ως 4η Ιουλίου

Ο στόχος που είχε θέσει ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού για την Covid-19 με τουλάχιστον μία δόση εμβολίων έως την εθνική εορτή της 4ης Ιουλίου, δεν θα επιτευχθεί, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Πρόκειται για τον πρώτο στόχο που χάνεται στην εκστρατεία εμβολιασμού των ΗΠΑ για τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο οποίος τον είχε θέσει προτεραιότητα στην αρχή της θητείας του.

Πιθανότατα θα χρειαστούν μερικές επιπλέον εβδομάδες για να επιτύχουν αυτό το ποσοστό, τόνισε ο ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της Covid-19, Τζέφρι Ζίεντς.

Περισσότεροι από 150 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ, ή πάνω από το 45% του πληθυσμού, έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που δημοσιοποίηθηκαν χθες.

Απειλή η παραλλαγή Δέλτα

Η παραλλαγή Δέλτα του νέου κορωνοϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, θέτει την μεγαλύτερη απειλή στην προσπάθεια των ΗΠΑ να εξαλείψουν την Covid-19 στην επικράτειά τους, δήλωσε στο μεταξύ ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο δρ Ανθονι Φάουτσι, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας με δημοσιογράφους.

"Η μεταδοτικότητα είναι αδιαμφισβήτητα μεγαλύτερη" στην παραλλαγή Δέλτα από το αρχικό στέλεχος της Covid-19, δήλωσε ο κορυφαίος υγειονομικός αξιωματούχος των ΗΠΑ, ειδικός στις μολυσματικές νόσους, προσθέτοντας ότι "αυτή συνδέεται με αυξημένη σοβαρότητα της νόσου.

" Η παραλλαγή Δέλτα εξελίσσεται σε παγκοσμίως κυρίαρχη παραλλαγή του ιού, δήλωσε την Παρασκευή η Σουμία Σουαμινάθαν, επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο δρ. Φάουτσι τόνισε ότι τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου Pfizer/BioNTech, είναι αποτελεσματικά έναντι της νέας παραλλαγής της Covid-19. "Εχουμε τα εργαλεία, οπότε ας τα χρησιμοποιήσουμε και να κατατροπώσουμε το ξέσπασμα", ανέφερε.

Μήνυμα από την ισλαμική κοινότητα Βιέννης

Σε μια άλλη εξέλιξη, αύξηση του αριθμού των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στη μουσουλμανική κοινότητα στη Βιέννη, αναμένεται τώρα μετά το "καλό παράδειγμα" που έδωσαν προχθές, Κυριακή, εκπρόσωποι της Ισλαμικής Ομοσπονδίας προσερχόμενοι για να εμβολιαστούν και διαμηνύοντας ότι θέλουν να κάνουν διαφωτιστική δουλειά για να αποδομήσουν τον σκεπτικισμό και τους φόβους ως προς τον εμβολιασμό.

Η Ισλαμική Ομοσπονδία στη Βιέννη και τη γύρω περιοχή έχει συνολικά περίπου 11.000 μέλη, από τα οποία μερικά έχουν ήδη εμβολιαστεί, αλλά πολλά όχι ακόμη, και πολλοί ιμάμηδες θέλουν τώρα να είναι πρότυπα στον αγώνα κατά της Covid-19.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Φόβοι για ρωσική επίθεση στην Ευρώπη-Η Γερμανία σχεδιάζει επέκταση των καταφυγίων
Τουλάχιστον 36 Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας της Γάζας
Νέα θεωρία για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν-Ενδεχομένως να σκοτώθηκε σε τροχαίο
Παζαρεύει ο Χαφτάρ με το τουρκολιβυκό μνημόνιο-Ούτε το εγκρίνει, ούτε το απορρίπτει
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε ραδιοφωνικό στούντιο τη στιγμή του σεισμού των 6,4 Ρίχτερ στη Χιλή
ΒΙΝΤΕΟ: Την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού Sukhoi στο Κουρσκ, ανακοίνωσαν οι Ουκρανοί
Serial killer στην Ιταλία-Ο δολοφόνος της συνοδού πολυτελείας είχε σκοτώσει και άλλο κορίτσι
Από τις πιο σφοδρές επιθέσεις στο Χάρκοβο-Έφτασαν του έξι οι νεκροί και 21 οι τραυματίες
Χιλιάδες στην τριήμερη πορεία προς τη Γάζα-«Θα βαδίσω γιατί δεν μπορώ να βλέπω άλλα νεκρά παιδιά»
Διπλή δολοφονία στο Βέλγιο-Νεκρές 46χρονη και η 6χρονη κόρη της μέσα σε φλεγόμενο διαμέρισμα