Σαλάτα με θαλασσινά
06:40 - 21 Ιουνίου 2021
Μια εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
Σαλάτα
- 150 γρ. καβουροπόδαρα, σε κομμάτια
- 150 γρ. γαρίδες, προβρασμένες
- 100 γρ. κόκκινη πιπεριά, σε ροδέλες
- 100 γρ. πράσινη πιπεριά, σε ροδέλες
- 3 φέτες κρεμμύδι
- 2 αυγά σφιχτά, κομμένα στα 2
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 20 γρ. ξίδι
- 1 κ.γλ. αλάτι
- λίγα ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανό
Σάλτσα βινεγκρέτ
- 1 κ.γλ. γαλλική μουστάρδα
- 1 κ.γλ. αγγλική μουστάρδα
- 1 κ.γλ. μουστάρδα Dijon (προαιρετικά)
- 1 κ.γλ. μέλι
- 50 γρ. λευκό ξίδι
- τα φύλλα από 1 κλωνάρι δεντρολίβανο1
- 1 /2 κ.γλ. αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 50 γρ. ελαιόλαδο
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- σαλατιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σαλάτα
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 150 γρ. καβουροπόδαρα σε κομμάτια, 150 γρ. γαρίδες ψημένες και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε μια σαλατιέρα και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 100 γρ. κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες, 100 γρ. πράσινη πιπεριά σε ροδέλες, 3 φέτες κρεμμύδι, 2 αυγά σφιχτά κομμένα στα 2, 20 γρ. ελαιόλαδο, 20 γρ. ξίδι, 1 κουταλάκι αλάτι και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε στη σαλατιέρα με τα θαλασσινά.
Σάλτσα βινεγκρέτ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 1 κουταλάκι γαλλική μουστάρδα, 1 κουταλάκι αγγλική μουστάρδα, 1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon, 1 κουταλάκι μέλι, 50 γρ. λευκό ξίδι, τα φύλλα από 1 κλωνάρι δεντρολίβανο, 1 /2 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
Βήμα 2
Προσθέστε 50 γρ. ελαιόλαδο και χτυπήστε 1 λεπτό/ταχύτητα 4 να ομογενοποιηθεί. Περιχύστε πάνω από τη σαλάτα και αναμείξτε ελαφρά.
Βήμα 3
Πασπαλίστε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές