Στο Λουξεμβούργο ο ΥΠΕΞ για Συμβούλιο ΕΕ-Oι σχέσεις ΕΕ με Τουρκία στην ατζέντα

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί σήμερα για το Λουξεμβούργο, για να συμμετάσχει στη σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείται αύριο, Δευτέρα, στην ημερήσια διάταξη της οποίας βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας..

«Στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου, οι Υπουργοί Εξωτερικών των Κρατών Μελών θα συζητήσουν, υπό το λήμμα των τρεχουσών εξελίξεων, για τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, τον Λίβανο και την Ινδονησία, σε συνέχεια και των πρόσφατων επισκέψεων του Ύπατου Εκπροσώπου για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Josep Borrell, στις εν λόγω χώρες», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι αναμένεται επίσης να ανταλλάξουν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας, το Μεσανατολικό, την κατάσταση στην Αιθιοπία και το Μάλι, αλλά και στον διάλογο Βελιγραδίου - Πρίστινας.

Περαιτέρω, το Συμβούλιο αναμένεται να εξετάσει την κατάσταση στο Ιράκ και τις σχέσεις της ΕΕ με την εν λόγω χώρα, ενώ το μεσημέρι οι Υπουργοί αναμένεται να παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας με τον Ιρακινό ομόλογό τους Fuad Hussein.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν επίσης για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την κατάσταση στη Λευκορωσία και θα ανταλλάξουν απόψεις για τις σχέσεις της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, αξιολογώντας τις δυνατότητες για αποτελεσματικότερη δράση και εμπλοκή της ΕΕ στην περιοχή, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Παίζει ξανά την κασέτα των δύο κρατών και του οδοφράγματος στη Μια Μηλιά ο Τατάρ
Στις 6 Απριλίου το τακτικό συνέδριο του PTK
Προαναγγέλλει αποστολή προτάσεων Νόμου για πολλαπλές συντάξεις στην Ολομέλεια πριν το Πάσχα η Αννίτα Δημητρίου
Εντός φθινοπώρου ολοκληρώνεται η φορολογική μεταρρύθμιση-«Να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή»
Ανοίγει ξανά η συζήτηση για την οριζόντια ψηφοφορία στη Βουλή-Επί τάπητος και η κατανομή εδρών
Ο οδικός χάρτης, η διατήρηση του Κυπριακού σε τροχιά επανέναρξης και η πρόσκληση που καθυστερεί
Τηλεφωνική επικοινωνία Κόμπου-Γεραπετρίτη για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
Το Καζακστάν εξόργισε την Άγκυρα λόγω Κύπρου-Δεν προσκάλεσε το ψευδοκράτος σε Σύνοδο Κορυφής
Παρουσιάστηκε το προκαταρκτικό πλαίσιο για τον φορολογικό μετασχηματισμό
Οδικό χάρτη αλλά όχι μαγικές λύσεις βλέπει στο Κυπριακό η Αθήνα-«Σημασία έχει να καθίσουν στο τραπέζι»